O ROMANU "U ZEMLJI FRANJE JOSIFA": Nova knjiga LJubomira Koraćevića u UK "Parobrod"

V.V.S.

14. 02. 2024. u 12:25

U USTANOVI kulture "Parobrod", u utorak 20. februara, održaće se razgovor o romanu "U Zemlji Franje Josifa" (KOV, Vršac 2023) Ljubomira Koraćevića.

О РОМАНУ У ЗЕМЉИ ФРАЊЕ ЈОСИФА: Нова књига Љубомира Кораћевића у УК Пароброд

foto Promo

O knjizi, koja se otvara citatom Šklovskog ("Ja ne mogu da živim u Berlinu") osim autora, govoriće Goran Korunović, vanredni profesor na Katedri za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima Filološkog fakulteta u Beogradu, Uroš Đurković, istraživač saradnik Instituta za srpsku kulturu u Leposaviću, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književnog programa u "Parobrodu".

Ljubomir Koraćević ( 1982, Aranđelovac) diplomirao je na Grupi za srpski jezik i književnost Filološkog fakulteta u Beogradu. Roman "Lager" ( 2015, KOV, Vršac) našao se u užem izboru za NIN-ovu nagradu, najužem izboru za nagradu "Biljana Jovanović", a "U Zemlji Franje Josifa" u najužem krugu za 70. jubilarno NIN-ovo priznanje. Prozne i esejističke radove objavljuje u književoj periodici. Član je uredništva časopisa "Kovine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!