SLAVNI BARITON U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU: Željko Lučić novi umetnički direktor Opere

M. N. M.

25. 01. 2024. u 19:01

SLAVNI bariton svetskog glasa Željko Lučić imenovan je za novog umetničkog direktora Opere Narodnog pozorišta  u Beogradu. 

СЛАВНИ БАРИТОН У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У БЕОГРАДУ: Жељко Лучић нови уметнички директор Опере

Promo Narodno pozorište u Beogradu

- Zadovoljstvo mi je i velika čast što ću biti član ovog predivnog ansambla i što ću svojim doprinosom, nadam se, ostvariti da nastavimo putevima slave i da uz saradnju sa  gospodinom Goncićem  i gospodinom Đurkovićem ostvarimo što bolje rezultate" - izjavio je Željko Lučić, nakon potpisivanja ugovora. 

Lučić već više od dve i po decenije gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu, nastupajući u najprestižnijim operskim kućama na svetu, kao što je Metropoliten Opera čija je velika zvezda, ali i Milanska skala, Kraljevska opera u Londonu, Opera u San Francisku, Nacionalni teatar Pariske opere, Bečka državna opera... 

Njegovi mnogobrojni angažmani u Metropoliten operi obuhvataju izvođenja naslovnih rola u "Magbetu", "Nabuku" i "Rigoletu", kao i uloge Alfija u operi "Kavalerija rustikana", Amonasra u "Aidi", |Žorža Žermona u "Travijati", Grofa Lune u "Trubaduru", Enrika u "Lučiji od Lamermura", Jovana u "Salomi" i Skarpije u "Toski".  

Studije solo pevanja završio je na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu u klasi profesorke Biserke Cvejić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja