NAGRADE DIZAJN SEKCIJE ULUPUDUS: Žiri izabrao "Klub sto Centar", publika "Nordijsku šumu" i "Botaničku baštu"

M.A.K.

22. 01. 2024. u 16:43

NA otvaranju drugog dela izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a, u galeriji SKC-a, u petak 19. januara, dodeljena su priznanja za najuspešnije. Nagradu stručnog žirija za najbolji rad dobila je Lucija Tomčić za rad "Klub sto Centar".

НАГРАДЕ ДИЗАЈН СЕКЦИЈЕ УЛУПУДУС: Жири изабрао Клуб сто Центар, публика Нордијску шуму и Ботаничку башту

Martina Ristić, Botanička bašta, nakit od polimera, Foto promo

Nagradu publike na otvaranju prvog dela postavke, u novembru, dobila je Dina Radoman za rad "Nordijska šuma" koju čini kolekcija od 12 knjiga, dok je publika, u drugom delu izložbe izabrala rad Martine Ristić - "Botanička bašta", nakit od polimera.

Foto promo

Lucija Tomčić. Klub sto Centar

Na otvaranju su govorili Dejan Vukelić, grafički dizajner i Tijana Stojiljković, istoričarka umetnosti i autorka uvodnog teksta u katalogu izložbe.

Na ovogodišnjoj izložbi učešće su uzeli i članovi drugih sekcija ULUPUDS-a sa radovima iz oblasti bliskih dizajnu poput arhitekture, modnog i dizajna tekstila. Jedna od najznačajnijih smotri dizajna okupila je 54 talentovana autora, i predstavila 79 radova. Karakteristike ovogodišnje izložbe su originalnost i kredibilitet u svim izloženim radovima - knjigama, publikacijama, ambalaži, raznim promotivnim materijalima...

Izložba je otvorena do 2. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave