NAJBOLJI "OČEVI I OCI": Na festivalu "Vršačka pozorišna jesen" pobedila predstava u režiji Veljka Mićunovića

V.V.S.

16. 10. 2023. u 15:26

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta "Sterija" završen je 30. Međunarodni festival klasike "Vršačka pozorišna jesen".

НАЈБОЉИ ОЧЕВИ И ОЦИ: На фестивалу Вршачка позоришна јесен победила представа у режији Вељка Мићуновића

foto "Vršačka pozorišna jesen"

Nagrada za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi "Očevi i oci" Narodnog pozorišta u Beogradu, ali i priznanja za najbolju režiju (Veljko Mićunović) i specijalnu nagradu za dramatizaciju romana Kati Đermati. Uloga u ovoj predstavi donela je i priznanje za najbolje glumačko ostvarenje - Vanji Ejdus za ulogu Elizabete Medaković.

Isto priznanje za mušku ulogu pripalo je Ozrenu Grabariću za ulogu Mefista u predstavi "(Pra)Faust" Beogradskog dramskog pozorišta, koja je (prema oceni publike) proglašena najboljom u ovogodišnjoj selekciji.

Nagrada "Tomislav Pejčić" za mladog glumca dodeljena je Vrščanki Mariji Pantin za ulogu Šarlote u predstavi "Don Žuan",ista predstava ovenčana je i priznanjem za muziku ( kompozitoru Dimitru Andonovskom) za rad na predstavi ""Don Žuan", a po mišljenju stručnog žirija najbolju kolektivnu igru pokazao vršački ansambl.

Na predlog stručnog žirija, Festival "Vršačka pozorišna jesen" posthumno je dodelio nagradu reditelju Jagošu Markoviću za životno delo i umetnički doprinos u predstavama baziranim na dramskoj klasici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!