SCENA NA ŽELEZNIČKOJ STANICI: U Kraljevu počeo 10. po redu festival "Anfiteatar"

G. ĆIROVIĆ

02. 07. 2023. u 11:27

Predstavom „Tamo gde pevaju“ u produkciji FDU Beograd i FIST, kao i ceremonijom svečanog otvaranja, u Kraljevu je počeo 10. po redu, jubilarni „Anfiteatar“ - Međunarodni festival alternativnih, omladinskih i profesionalnih pozorišnih scena.

СЦЕНА НА ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ: У Краљеву почео 10. по реду фестивал Анфитеатар

G.Šljivić

Prva predstava izvedena je na neubičajenoj lokaciji i ambijentu, na platou ispred kraljevačke Železničke stanice, a sudeći po sveukupnoj atmosferi i reakcijama publike bio je to pravi izbor organizatora koji ovaj festival priređuju još od 2014. godine.

G.Šljivić

 

Uz pomenutu „Tamo gde pevaju“ publika ovogodišnjeg „Anfiteatra“ do 7. jula biće u prilici da pogleda još šest predstava od kojih će dve takođe biti upriličene na neubičajenim „scenama“.

G.Šljivić

 

Tako će „Nana“ u produkciji Akademskog pozorišta Krsmanac biti izvedena u kafani „Pariz“ u centru Kraljeva, a predstava „Muškarčine/devojčice“ Reflektor teatra iz Beograda u takozvanom „malom dvorištu“ ovdašnje OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“.

S druge strane, predstave „Bruklin i mačke u kontejnirima“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar, „Beli marcipan“ u produkciji FDU Beograd, „Mrzim pozorište“ Reflektor teatra i „Vrpca“ Udruženja baletskih umetnika Srbije, biće izvedene u sali Kraljevačkog pozorišta.

G.Šljivić

 

Uz glavni festivalski program, predviđeni su i zanimljivi prateći sadržaji, od promocije knjige, preko projekcije dokumentarnog filma, tribine „Pozorište Baklan“, do radionica za najmlađe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)