NA OKUPU STUDENTI IZ REGIONA: U Kulturnom centru Novog Sada počinje filmski festival „Razmena“

J. S.

29. 06. 2023. u 22:42

MEĐUNARODNI festival studentskog kratkog filma "Razmena" biće održan od 1. do 3. jula u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada – najavljeno je iz Akademije umetnosti u Novom Sadu.

НА ОКУПУ СТУДЕНТИ ИЗ РЕГИОНА: У Културном центру Новог Сада почиње филмски фестивал „Размена“

KCNS

MEĐUNARODNI  festival studentskog kratkog filma "Razmena" biće održan od 1. do 3. jula u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada – najavljeno je iz Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Inicijativu za osnivanje festivala pokrenule su četiri studentkinje druge godine produkcije za audiovizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu. Ideja je nastala u okviru predmeta Praktikum iz menadžmenta za kulturu pod mentorstvom profesorke Dušice Dragin.

Projekat nosi naziv "Razmena" jer se motivacija za realizaciju festivala javila iz potrebe za povezivanjem studenata drugih akademija i umetničkih fakulteta iz regiona i šire koji se bave filmom.Selektor festivala je filmski reditelj i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Gvozden Đurić.

    Počevši od petka,1.jula,u 20 sati biće prikazano 12 kratkih filmova autora iz Srbije,Slovenije,Rumunije,Italije,Bugarske... Festival je takmičarskog karaktera.

   Poslednjeg festivalskog dana petočlani žiri u sastavu: studentkinja multimedijalne režije Tamara Kostrešević, student dramaturgije Dimitrije Petrović, studentkinja kamere Vida Jović, producentkinja Kristina Kljajić i montažerka Nataša Stojšin, dodeliće nagrade za najbolji film, režiju i fotografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)