PREMIJERKA OTKRILA ISTINU O POZORIŠTU "BOŠKO BUHA": Prostor od 230 kvadrata prodat 2009. godine, ceo slučaj politizovan

Novosti online

23. 03. 2023. u 18:46

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink govorila je o situaciji u pozorištu "Boško Buha" i rekla da je ceo slučaj ispolizitovan.

ПРЕМИЈЕРКА ОТКРИЛА ИСТИНУ О ПОЗОРИШТУ БОШКО БУХА: Простор од 230 квадрата продат 2009. године, цео случај политизован

Foto: Printskrin

- Dobro je u ovoj čitavoj priči što smo našim građanima pokazali u kolikoj meri su tajkunski mediji i odrešeni pojedinci spremni da manipulišu činjenicama i da plasiraju dezinformacije i laži kako bi politički zloupotrebili određene ljude. U ovom slučaju su to glumci - rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da su i ovoga puta za pozorište "Boško Buha" tajkunski mediji opet pokušali da optuže predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Ti isti mediji su pre nekoliko nedelja objavili da Međunarodni sud treba da se pozabavi Vučićem zato što čovek iz Niša kaže da je Vučić preko nekog svog kuma je umešan u manipulacije sa tehničkim pregledima. Ako su spremni da tako nešto da kažu, njima nije teško ni da ga optuže za pozorište.

Premijerka je pokazala naslove iz kako kaže tajkunskih medija i objasnila kako oni prave dramu kako bi izmanipulisali građanima.

- Ako se informišete iz tajkunskih medija, vidite naslove da "Grad hoće da zatvori pozorište za decu", da je to "Nasilje koje vlast sprovodi nad institucijama". "Aca Bosanac je vlasnik zgrade pozorišta, a prostor foajea i sale pozorišta u njegove ruke je dospeo još 2017. godine", "Pozorište prodato u potaji ispod cene", "Boško Buha završio u rukama Peconija i Ace Bosanca dok je Beogradom upravljao Siniša Mali".  - kaže Brnabić pokazujući naslove u tajkunskim medijima.

Ona kaže da je tokom današnjeg dana došlo do vrhunca "divljanja".

- Danas se oglasila i Jelena Obućina sa N1 koja kaže da je sa pozorištem "Boško Buha" završeno. Ona je rekla i da se snima veliki broj serija i filmova pa "glumci ne pokazuju solidarnost". Naravno, čak 103 puta je povećan budžet za snimanje filmova i serija. Oni ne kažu da je to za pohvalu. Ono što je najzanimljivije je patološka opsednutost Aleksandrom Vučićem - navela je premijerka.

Ona je danas održala sastanak sa predstavnicima pozorišta. 

- Sada da vam kažem šta je istina. Donela sam sve ugovore i sporazume. Istina je da je ovo prodato 2009. godine. Dakle, 24. aprila 2009. godine je ovo prodato. Je l' tada Aleksandar Vučić bio na vlasti?! SNS? Tada je napravljen ugovor o kupoprodaji na način gde se ne precizira gde se tačno nalazi prostor te zgrade, i zato što je tako napravljeno, nije se znalo, bile su žalbe, a onda je nakon svega 2017. godine to uknjiženo i razrešeno. Ono što je važno je da se to desilo 2009. godine. Dakle, mi sa tim "Nit' luk jeli, nit' luk mirisali". Samo pozorište nikada nije bilo predmet privatizacije ni restitucije i oduvek je bilo uknjiženo na grad Beograd. Ovde se radi o 230 kvadrata foajea, što je opet problem koji treba da rešimo. Hvala ovim medijima koji su nam objasnili šta se zaista desilo, a to je da je taj prostor prodat, u njihovo vreme, 2009. godine ispod cene - kaže Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

TENISKI ŠOK NA ROLAN GAROSU: Danil Medvedev pakuje kofere i ide kući!