KOSOVSKA MITROVICA DOMAĆIN MANIFESTACIJI: Održava se prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta

Novosti online

09. 12. 2022. u 15:47

FAKULTET umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, otvorio prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta pod nazivom “Tricikl”.

КОСОВСКА МИТРОВИЦА ДОМАЋИН МАНИФЕСТАЦИЈИ: Одржава се први фестивал стваралаштва студената уметничких факултета

Foto: Fakultet umetnosti

U Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici studentima, profesorima i gostima festivala obratila se Ester Milentijević, dekanka Fakulteta umetnosti koja je predstavila program festivala i otvorila izložbu grafika studenata Akademije umjetnosti iz Banja Luke.

Foto: Fakultet umetnosti

Na otvaranju festivala prikazan je kratki igrani film “Polica”, Matije Lukača, u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Nakon toga student glume Avram Cvetković izveo je poemu “Bogojavljenje” Matije Bećkovića.

Foto: Fakultet umetnosti

U muzičkom delu programa učestvovao je violinista – vanredni profesor Fakulteta umetnosti Vladimir Koh zajedno sa svojim studentom Željkom Dabižljević. Gost Festivala bio je Zoran Ilić, profesor iz Niša koji je izveo kaligrafski performans uz klavirsku pratnju Petra Ilića.

Foto: Fakultet umetnosti

Izložba će biti otvorena do 11. decembra. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture.

(nsuživo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu