SVEČANA AKADEMIJA U ČAST: SKONUS obeležio Međunarodni dan studenata

B.B.

18. 11. 2022. u 11:53

SVEČANOM akademijom Studentske konferencije univerziteta Srbije, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu je obeležen Međunarodni dan studenata.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У ЧАСТ: СКОНУС обележио Међународни дан студената

Univerzitet u Beogradu

Prisutnima su se obratili ministar prosvete Branko Ružić, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić, zamenik predsednika KONUS-a rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić. Ministar Ružić je čestitajući međunarodni dan studenata poručio da je ovaj da prilika da se javnosti ukaže na značaj i ulogu studenata u društvu, ali i u procesu reformi obrazovanja u Srbiji

SKONUS je na akademiji dodelio zahvalnice za poseban doprinos u radu i nesebičan doprinos razvoju sistema studentskog organizovanja u Srbiji: Narodnoj skupštini Republike Srbije, ministru prosvete Branku Ružiću, državnoj sekretarki Ministarstva prosvete prof. dr Marijani Dukić Mijatović, državnom sekretaru Ministarstva finansija Saši Stevanoviću, rektoru prof. dr Nenadu Filipoviću, rektorki prof. dr Zani Dolićanin, sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Nenadu Radiću, direktoru Ustanove Studentski centar Beograd Goranu Miniću, direktoru Fonda za inovacionu delatnost prof. dr Ivanu Rakonjcu, novinarki RTS Nataliji Sinanović, novinarki Jeleni Komarici, studentskom parlamentu Univerziteta u Crnoj Gori, organizaciji Svetski omladinski talas i organizaciji Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine.

U kulturno-umetničkom programu su učestvovali Jelena Filipović, studentkinja master studija flaute Univerziteta Umetnosti i KUD “Svetozar Marković“ iz Novog Sada.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024