JOŠ JEDNO ODUSTAJANJE OD FESTIVALA U VRNJAČKOJ BANJI: Povučen i film "Usekovanje"

A.P.

05. 08. 2022. u 22:28

POSLE reditelja Dušana Milića, koji je zbog neadekvatnog prostora, ali i termina, povukao svoj film "Mrak" iz selekcije 46. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, na isti korak odlučila se i ekipa filma "Usekovanje".

ЈОШ ЈЕДНО ОДУСТАЈАЊЕ ОД ФЕСТИВАЛА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ:  Повучен и филм Усековање

Košutnjak film

- Slično kao i sa "Mrakom" organizatori su naš film "Usekovanje", umesto na letnju pozornicu, smestili u bioskop, u neodgovarajući termin - kaže, za "Novosti", producent Zoran Janković iz "Košutnjak filma".

Debitantski film Siniše Cvetića premijerno je prikazan nedavno, na 50. Sofestu, gde je dobio nagradu publike.

"Usekovanje" predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana, Jovana, koga igra Pavle Mensur, u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi. Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Dok roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, Jovan krije od njih da se drogira. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.

Ostale uloge u filmu tumače Dubravka Kovjanić, Bojan Žirović, Marko Grabež, Aleksandar Đurica, Jovana Gavrilović, Zlatan Vidović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KOLUBARSKI MANEVAR 1914: Kako je penzioner postao vojvoda - riskantan potez Mišića kojim je nadmudrio austrougarsku vojsku