PRVI UČITELJ NOVAKA ĐOKOVIĆA: "Ekskluzivno sa Mirom Adanjom Polak" - Jelena Genčić

Jl. B.

17. 07. 2022. u 10:22

POSLE odbrane titule na Vimbldonu i 21. osvojenog grend slema, podsetimo se da je Novak Đoković, kad god bi osvojio trofej, dolazio da ga pokaže svom prvom učitelju - Jeleni Genčić.

ПРВИ УЧИТЕЉ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Ексклузивно са Миром Адањом Полак - Јелена Генчић

Foto RTS

Tako je bilo i pre jedanaest godina kada je ostvario dečački san i u vilu na Dedinju, u dom porodice Genčić, doneo prvi pehar izboren na vimbldonskoj travi. Novak Đoković je i nakon sledećih pobeda nastavio da dolazi da se pohvali Jeleni i sa njom podeli radost. Ipak, Jelene Genčić više nema, umrla je 1. juna 2013. i sahranjena je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Mira Adanja Polak, autorka emisije "Ekskluzivno" (RTS 2, 16.15) posetila je Jeleninu rođenu sestru Stanku Genčić, Jeleninu sestričinu Lusi Genčić i njenog muža Miodraga Ristića, koji sada stanuju u vili na Dedinju. Gosti ovonedeljnog izdanja emisije rado se sećaju Novakovih poseta, pričaju o zajedničkim danima, o čuvanju porodične tradicije i željama da očuvaju svoj dom koji je postao zadužbina.

Mira Adanja Polak sa peharima Jelene Genčić, Foto RTS

Članovi ove porodice rado pokazuju vilu onima koji treba da nešto više saznaju o našoj zemlji i Novaku Đokoviću. Poznata slika samo jednog kutka te kuće obišla je svet.

Inostrane televizijske ekipe dolazile su u dom familije Genčić u želji da dočaraju početke Novaka Đokovića. Osim tog dela sobe, u kome se vide mnogi trofeji Jelene Genčić, teško da se bilo šta saznavalo ili videlo o ovoj porodici i kući. Jelena Genčić bila je autor mnogobrojnih programa na RTS i sama istaknuti sportista. Ne ističući značaj svoje porodice u mnogim važnim datumima naše zemlje, živela je posvećena misiji da uvek uradi sve najbolje i da mladima pruži šansu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili