JELENA GENČIĆ JE KRIVA ZA SVE: Teniska majka Novaka Đokovića i holistički pristup koji je stvorio šampiona

Novosti online

24. 02. 2022. u 11:15

NOVAK Đoković je dao opširan intervju za francuski sportski list "L'Ekip".

ЈЕЛЕНА ГЕНЧИЋ ЈЕ КРИВА ЗА СВЕ: Тениска мајка Новака Ђоковића и холистички приступ који је створио шампиона

Foto: N.Skenderija

Mediji su najviše pažnje posvetili kao i obično vakcini protiv korona virusa. Novak je još jednom izneo svoj stav i obrazložio ga kao nikada pre.

Svom drugaru i uglednom novinaru Franku Ramelju Đoković je pričao i o najtežim momentima u životu, koje je vezao za operaciju lakta 2018. godine.  

A poseban deo razgovora se odnosi na telo najboljeg tenisera sveta, odnosno kako se i u 35 godini oseća kao dečkić.

- Moram da kažem da sam imao sreće da na mene pozitivno utiče moja teniska majka Jelena Genčić i njen holistički pristup telu. Ona mi je prva rekla da bih morao da pazim šta jedem, koliko sati spavam. Objasnila mi je koliko je bitno čitanje i šta sve moram da radim kako bih uspeo. To je pristup od 360 stepeni, a tako razmišljam od kad sam imao sedam-osam godina.

Novakova rastegljivost je fenomen za beli sport, špage pravi poput najboljeg gimnastičara, a kako je otkrio, to je sve rezultat višedecenijskog rada.

- Iza svega toga je mnogo rada. Ja mogu da se rastegnem kao gimnastičar, a to nije zato što sam takav rođen, nego zato što se istežem od sedme godine.

Najbolji teniser na svetu je naglasio da u talenat veruje, ali da je talenat samo mali deo onoga što je potrebno da bi se uspelo.

FOTO: Tanjug/AP

 

- Šta je talenat? Da, ja verujem u talenat, recimo da je to genetska prednost, ali on nosi samo mali procenat uspeha. Ostalo je sve u radu.

Đoković je otkrio na koji način je uspeo da se reši ogromnih respiratornih problema koji su ga mučili na startu karijere.

- A u 2010. godini se desila najveća promena kada sam promenio ishranu i to mi je pomoglo da se rešim respiratornih problema koji su me mučili kada sam bio mlađi. Sve sam probao, pa i operaciju nosa, razne lekove, vežbe ali ništa nije pomoglo. Imao sam intoleranciju na gluten a da to nisam ni znao. A dijeta je postala potpuno novi način života. Ona je razlog što za sve što stavljam u svoje telo pravim jako stroge procene. Ne možete da me naterate da uzmem bilo šta i to je moj koncept nezavisnosti u životu - završio je Novak.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!