MALI GRAD POSTAJE POZORNICA: Šest predstava na sceni Teatra na Smederevskoj tvrđavi od 30. juna do 5. jula

J. Ilić

20. 06. 2022. u 14:44

DEVETO izdanje ambijentalnog pozorišnog festivala "Teatar u tvrđavi" biće održano od 30. juna do 5. jula u Malom gradu Smederevske tvrđave, pod pokroviteljstvom Grada Smedereva.

МАЛИ ГРАД ПОСТАЈЕ ПОЗОРНИЦА: Шест представа на сцени Театра на Смедеревској тврђави од 30. јуна до 5. јула

Foto N. Živanović

Festival koji je revijalnog karaktera otvoriće, 30. juna, predstava "Trpele" u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, koju je prema tekstu Milene Depolo i Bobana Skerlića režirala Aleksandra Kovačević.

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Plastelin", prema drami Vasilija Sigareva, u režiji Marka Torlakovića, biće igrana 1. jula. Publika "Teatra u tvrđavi" 2. jula moći će da pogleda predstavu "Zaboravljene" koju je prema tekstu Zorke Novković režirala Marija Milenković, a rađena je u koprodukciji "Beo arta", "Jugo scene" i Teatra "Vuk". Narodno pozorište "Sterija" iz Vršca gostovaće 3. jula sa predstavom "Falstaf - vesele žene vinzdorske", komedijom koju je po delu Vilijema Šekspira režirao Darijan Mihajlović. Predstava "Upotreba čoveka" koju je prema romanu Aleksandra Tišme režirao Boris Liješević, rađena u koprodukciji Novosadskog pozorišta/ Ujvideki Szinhaz, biće izvedena 4. jula. U završnici festivala, 5. jula, biće izvedena "Legenda o hrabrosti" u produkciji Čiča Mičinog pozorišta. Istog dana, festival će biti zatvoren koncertom "Muzički spust Dunavom" Zemunskog kamernog orkestra.

Sve predstave igraju se na pozornici u Malom gradu Smederevske tvrđave od 21 sat, izuzev predstave za decu koja počinje u 19 časova. Cena ulaznice je 400 dinara, osim za završno veče kada je ulaz slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)