RAZGOVOR O TESLI: Šesti "Beogradski kontrapunkt" u Kinoteci

M. A. K.

14. 06. 2022. u 13:05

JEDNOM od naših najvećih umova, srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli biće posvećeno šesto izdanje međunarodne konferencije "Beogradski kontrapunkt".

РАЗГОВОР О ТЕСЛИ: Шести Београдски контрапункт у Кинотеци

Foto Promo

Pod naslovom "Tesla: inspiracija", već tradicionalni skup, biće održan u Jugoslovenskoj kinoteci (Sala "Makavejev", Uzun Mirkova 1), 21. juna, od 14 do 17 časova, a ove godine organizator je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Skup će se baviti pre svega Teslinim uticajem na kulturno i umetničko stvaralaštvo, na koji način su njegov život i delo nadahnjivali stvaraoce iz raznih oblasti, ali i pitanjem da li je njegova kreativnost bila srodna umetničkoj. Reč će biti i o Tesli kao najpoznatijem predstavniku naše kulture u svetu i njegovom mestu i ulozi u kulturnoj politici, kulturnoj diplomatiji i međunarodnoj reprezentaciji naše zemlje.

Šesti "Beogradski kontrapunkt" će otvoriti potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković. Među učesnicima su poznata umetnica iz Jermenije Lusine Hovanisijan, renomirani strip umetnik i dizajner iz Italije Danijele Meuči, čuveni srpski fizičar Đuro Koruga, poznati srpski pisac Vladimir Pištalo, vizualni umetnici Dušan Jovović, Milan Ličina i predstavnica mladih inovativnih umetnika Danica Maksimović. Moderator će biti Aleksandar Gajšek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!