OD ROPSTVA POD TURCIMA, DO JASENOVCA: Predstavljen 172. broj časopisa "Kultura" u Zaprokul

M. N. M.

10. 04. 2022. u 15:59

KULTURNA trauma je svetski aktuelna tema u okviru društvenih nauka, a naša zemlja u svojoj istoriji ima nekoliko ozbiljnih istorijskih i kulturnih trauma počevši od ropstva pod Turcima do Jasenovca.

ОД РОПСТВА ПОД ТУРЦИМА, ДО ЈАСЕНОВЦА: Представљен 172. број часописа Култура у Запрокул

Foto promo

Mislim da jedino kroz kulturu možemo prevazići nacionalne traume - rekao je poznati sociolog Slobodan Antonić, na promociji novog 172. broja časopisa "Kultura" za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku, u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul).

Glavna urednica "Kulture" dr Slađana Ilić istakla je kako je teorija kulturne traume od posebnog značaja za razumevanje naše kulture, jer "nema prevazilaženja traume, iza koje stoji uvek neko pretrpljeno zlo, bez suočavanja s njom, bez slobodne rasprave o njoj i njenog umetničkog obličenja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura