U CIKLUSU "PREDSTAVLJANJE UMETNIKA" U VELIKOJ DVORANI SKC-A: "Susret galaksija" sa Vladanom Radovanovićem

M.A.K.

30. 03. 2022. u 16:29

POVODOM izlaska iz štampe 10. broja časopisa "Asa", u utorak u 19 časova u velikoj sali beogradskog Srudentskog kulturnog centra, ciklus "Predstavljanje umetnika", biće posvećen Vladanu Radovanoviću, njegovoj sintezijskoj umetnosti i radu "A galaksija okolo sija".

У ЦИКЛУСУ ПРЕДСТАВЉАЊЕ УМЕТНИКА У ВЕЛИКОЈ ДВОРАНИ СКЦ-А: Сусрет галаксија са Владаном Радовановићем

Foto promo

U programu nazvanom "Susret galaksija", uz projekciju filma, o Radovanoviću će govoriti, ali i sa njim razgovarati  Ješa Denegri i Slobodan Maldini, dok je moderator Stevan Vuković.

 Jedan od naših najznačajnijih avangardnih stvaralaca druge polovine 20. veka, Vladan Radovanović rođen je 1932. godine u Beogradu, gde je diplomirao kompoziciju na Muzičkoj akademiji, u klasi prof. Milenka Živkovića. Sa još troje umetnika 1958. osniva "Medialu", koju napušta godinu dana potom. Učestvovao je u osnivanju Elektronskog studija Radio Beograda, osnovao otvorenu grupu SINTUM. Centralno mesto u poetici umetnika koji stvara na području muzike, slikarstva, književnosti, novih medija i višemedijske sinteze zauzima sintezijska umetnost i u okviru nje vokovizuel. Napisao je i više od 200 teorijskih tekstova o muzici i novijim tendencijama u umetnosti.Sintezijskoj umetnosti pripada i njegov projekat  "A Galaksija okolo sija", predstavljen na istoimenoj izložbi, prošle godine na Beogradskom sajmu, a za koju je dobio "Politikinu nagradu". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna