DRAMA O MALIM RATOVIMA I KABINAMA "ZARE": Tekst Vide Davidović pobedio na konkursu Sterijinog pozorja

J. S.

01. 03. 2022. u 14:44

DRAMSKI tekst “Mali ratovi i kabine Zare”, pristigao pod šifrom “Onthefloor”, jednoglasnom odlukom žirija proglašeno je najboljim na Konkursu Sterijinog pozorja u Novom Sadu za originalni domaći dramski tekst.

ДРАМА О МАЛИМ РАТОВИМА И КАБИНАМА ЗАРЕ: Текст Виде Давидовић победио на  конкурсу Стеријиног позорја

Pozorje

Naknadnim uvidom utvrđeno je da je autorka nagrađenog teksta Vida Davidović - saopštila je danas uprava Pozorja u Novom Sadu.

Žiri koji je radio u sastavu - Spasoje Ž. Milovanović (predsednik), Mirko Demić i Dušan Petrović ističe i preporučuje i sledeće tekstove: Prasetina na 178 načina (šifra: 2808), Jovanovići (šifra: Domaće), Hleba i cevi (šifra: Garibaldijeva 7) i Nezaboravak, potočnica, zmijske oči (šifra: šipurak).

Pobednica Vida Davidović (24) rođena je u Istočnom Sarajevu. Osnovne studije završila je na Fakultetu dramskih umetnosti, smer dramaturgija. Studentkinja je master studija na FDU, smer Teorija dramskih umetnosti i medija.

Između ostalog, autorka je nekoliko predstava za decu za Pozorište lutaka „Pinokio,“ radila je adaptaciju „Sna letnje noći“ za opersko izvođenje (Festival Operosa), asistirala je na tekstu “S druge strane jastuka” (Pozorište na Terazijama) i radila adaptaciju “Don Žuana” u režiji Marka Misirače povodom otvaranja pozorišta Teatrijum.

Njen komad „ Bruklin i mačke u kontejnerima” u režiji Andreje Kargačin zatvorio je FIST– 16. festival internacionalnog studentskog teatra sa premijerom u BITEF Teatru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu