ZA TIRŠOVU, U ZNAK SEĆANJA NA VELIKOG BUBNJARA: Održan koncert posvećen Dragoljubu Đuričiću (FOTO)

Tanjug

24. 02. 2022. u 23:59

HUMANITARNI koncert u čast omiljenog i čuvenog bubnjara Dragoljuba Đuričića (1953-2021) održan je večeras na Velikoj sceni pozorišta Atelje 212 u Beogradu kao veoma emotivno putovanje kroz jednu bogatu karijeru.

ЗА ТИРШОВУ, У ЗНАК СЕЋАЊА НА ВЕЛИКОГ БУБЊАРА: Одржан концерт посвећен Драгољубу Ђуричићу (ФОТО)

Foto ATA Images

Kolažni, mozaični, multimedijalni umetnički spektakl obradovao je i rasplakao publiku koja je volela stvaralaštvo značajnog muzičara. Učestvovali su mnogi popularni domaći i regionalni rokeri u čijim je grupama Đuričić ostavio dubok trag, ali i mladi saradnici čiji je on bio lider.

Bili su tu Dragoljubovi bubnjari i beogradska reprezentacija bubnjara, Vlatko Stefanovski i njegov sin Jan Stefanovski, YU grupa, Kerber, Nikola Čuturilo - Čutura, Dejan Cukić i Spori ritam bend, kao i Đurađ Đuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić i Peđa Milanović.

Ovogodišnji koncert organizovala je izdavačka - diskografska kuća "Lampshade Media" koja je okupila vrhunske rok muzičare. Osim koncerta, priređena je i manja izložba Dragoljubovih radova i fotografija, jer je kao umetnik bio veoma svestran. Takođe, na velikom platnu prikazani su TV intervjui i fotografije bubnjara.

Koncert je bio humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica namenjen je Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Čovek sa najvećim osmehom na domaćoj muzičkoj sceni, koji je preminuo u martu 2021. od posledica korona virusa, tako je posthumno dobio svoje prvo "In Memoriam" veče kao sećanje na neprolaznog umetnika i njegov doprinos ovoj profesiji. Đuričić je, naime, jednom godišnje držao koncerte upravo u Ateljeu 212, a na njima je učestvovala bubnjarska elita Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

Koncert spektakl od skoro dva i po sata rasplakao je mnoge u publici i na pozornici koju su svi redom poslali poruku da svog divnog kolegu ne mogu nikako zaboraviti.

BONUS VIDEO - POSLEDNjI OPROŠTAJ: Kremacija Dragoljuba Đuričića na Novom groblju u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)