ROMAN "CARINSKA ULICA U NOVOM SADU": Novi naslov Lasla Blaškovića pred čitaocima

V.V.S.

17. 01. 2022. u 15:27

NOVI roman poznatog romansijera i pesnika Lasla Blaškovića "Carinska ulica u Novom Sadu" (nedavno je objavljen u izdanju "Arhipelaga"), uzbudljiva je potraga za činjenicama jednog života i umetničke avanture koje odvode pisca, a za njim i njegovog čitaoca, do pitanja gde se danas nalazi Carinska ulica u Novom Sadu i da li umetnička svedočanstva o jednom gradu, njegovim ulicama i ljudima traju duže od svedočanstva bilo koje druge vrste.

РОМАН ЦАРИНСКА УЛИЦА У НОВОМ САДУ: Нови наслов Ласла Блашковића пред читаоцима

foto:Promo

Laslo Blašković je u književnost ušao kao pesnik objavljujući niz zbirki ("Gledaš", "Zlatno doba", "Crvene brigade" "Ritam-mašina", "Život bacača kocke") za koje je dobio ugledne pesničke nagrade i nepodeljeno priznanje književne kritike. Za svoje romane Blašković je dobio Nagradu Društva književnika Vojvodina za knjigu godine, Nagradu Fonda "Borislav Pekić", Nagradu SANU iz Fonda "Branko Ćopić" za najbolju knjigu godine i Nagradu "Stevan Sremac" za proznu knjigu godine.

Proza i poezija Lasla Blaškovića prevedeni su na engleski, ruski, francuski, nemački, mađarski, poljski, rumunski, slovački, ukrajinski, makedonski, bugarski i slovenački jezik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili