PODRŠKA OČUVANJU KULTURE: Održana Konstitutivna sednica Nacionalnog saveta

V. N.

03. 12. 2021. u 22:44

KONSTITUTIVNA sednica Nacionalnog saveta za kulturu održana je u petak u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

ПОДРШКА ОЧУВАЊУ КУЛТУРЕ: Одржана Конститутивна седница Националног савета

Foto Ministarstvo kulture

Članovi Saveta jednoglasnom odlukom izabrali su za predsednika Saveta Zorana Vapu koji je sa Liste predloga kandidata koju predlaže Republički zavod za zaštitu spomenika kulture.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković istakla je da su izabrani kredibilni stručnjaci u oblasti kulture, koji su ispunili sve kriterijume, kao i da postoji zastupljenost oba pola u ovom telu. Gojkovićeva je naglasila da očekuje da će Nacionalni savet ispuniti svoj zadatak u skladu sa zakonom, te da će svojim predlozima i angažovanjem doprineti unapređenju u svim oblastima kulture i umetnosti.

Na sednici su razmotreni predstojeći zadaci članova Nacionalnog saveta u okviru oblasti u kojima deluju i plan rada za naredni period.

Skupština Srbije usvojila je na sednici 26. novembra Predlog o imenovanju 11 članova Nacionalnog saveta za kulturu. Nacionalni savet za kulturu pored Zorana Vape čine Željko Marković, Goran Vasić, Vladimir Pištalo, Nebojša Kundačina, Nevena Daković, Ivan Jevtić, Zlata Bojović, Isidora Bjelaković, Andraš Urban, Suzana Kujundžić Ostojić.

Nacionalni savet za kulturu obrazuje se kao stručno-savetodavno telo, radi obezbeđivanja stalne stručne podrške u očuvanju, razvoju i širenju kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)