ČAROBNI ZVUCI "FLEŠDENSA": Premijerno izvođenje čuvenog mjuzikla, u dve podele, u Pozorištu na Terazijama

V. STRUGAR

17. 11. 2021. u 10:47

KULTNI filmski naslov "Flešdens", koji je punio bioskopske sale širom sveta 1983. godine, dobiće svoju mjuzikl verziju na sceni Pozorišta na Terazijama: premijere su 19. novembra i 20. novembra, a predstava će biti izvođena u dvostrukoj podeli.

ЧАРОБНИ ЗВУЦИ ФЛЕШДЕНСА: Премијерно извођење чувеног мјузикла, у две поделе, у Позоришту на Теразијама

Popularni filmski hit "Flešdens" na pozorišnoj sceni / Foto DaliborTonković

Na pozornici i oko nje naći će se stotinak učesnika, koji su pod rediteljskom palicom Vladana Đurkovića počeli probe poslednjeg avgustovskog dana i za dva i po meseca uspeli da priču o Aleks Ovens (mladoj radnici u čeličani koja želi da postane plesačica) pripreme za izvođenje. Odabrane na audiciji, glavnu junakinju igraće Nevena Nerandžić i Mina Nenadović, sina vlasnika čeličane Slaven Došlo i Arsenije Tubić, a i ulogu Kiki podelile su "na ravne časti" Bojana Simeon i Marta Bogosavljević. Uz druge poznate glumce našeg muzičkog teatra, publika će ponovo uživati u harizmatičnoj pojavi Tanje Bošković, nekadašnje neprikosnovene zvezde Terazija.

Upravnik Aleksandar Đaja istakao je da je siže isti, ali da je libreto (koji se pojavio 2008) mnogo bolji i složeniji od filmskog scenarija. U dva i po sata čuće se mnoge, sad već evergrin melodije - čak 26 songova prepevao je i preveo Slobodan Obradović.

- U ovu kuću ušao sam prvi put sa sedam godina, 1994. godine, kao oduševljeni gledalac predstave "Tri frtalja kralja", a sada u njoj režiram veliki mjuzikl - ističe Vladan Đurković. - U predstavi imamo nekoliko ozbiljnih tema o dvoje mladih ljudi. Jedno je na dnu, drugo na vrhu društvene lestvice, a oboje se na osećaju dobro. Ovde je muzika veoma važna, pa su obavezujući hitovi stavljeni u službu dramske radnje.

Nekadašnja prvakinja kuće Tanja Bošković naglasila je da je rad na predstavi doživela kao veliku radost i obavezu "prema svim fantastičnim ljudima s kojima je počinjala":

- Trudila sam se da ovoj deci budem ono što su oni meni bili. Inače, kontinuirano igranje mjuzikla je posle rudarskog, najteži posao. Igrate i kad vam nije ni do čega, kao da vam je to najveća radost ovoga sveta.

Da će se pred publikom, izvesno, naći hit predstava "prepuna energije i radosti života", potvrdio je i prvak Miroljub Turajlija. Svi se slažu da je u ovom zahtevnom zadatku izuzetno važna koreografija, za koju je bila zadužena Milica Cerović. Aranžer je Aleksandar Serdar, koji je zvuk osamdesetih godina prošlog veka dočarao uz bubanj, bas gitaru, dve klavijature i sintisajzer.

Dirigenti su Vesna Šouc i Milan Nedeljković, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Jelena Stokuća. U mladoj glumačkoj ekipi Tatjana Dimitrijević i Bojana Tomašev dele ulogu Tes, Milena Moravčević i Ana Simić - gospođu Vajld. Na sceni ćemo gledati i Danijela Koršu, Valentinu Pavličić, Aleksandra Dunića, Milana Antonića, Slobodana Stefanovića i Jelenu Arsić, naravno, uz balet, hor i orkestar kuće.

TRI OBNOVE

ZANIMLjIVO je da je u radu na "Flešdens" bilo angažovano čak devet krojačkih i tri obućarske radionice, a mnogi od izvođača promeniće po četiri kostima tokom izvođenja predstave.

Inače, u muzičkom teatru planiraju da obnove i tri mjuzikl hita s repertoara: "Fantom iz Opere", "Neki to vole vruće" i "Zona Zamfirova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)