"UNUTRAŠNJI PEJZAŽI" PRED PUBLIKOM U TREBINJU: Izložba ruske akademske slikarke Sofije Ječanin

G. N.

16. 11. 2021. u 15:16

U OKVIRU regionalne kulturne saradnje, Galerija '73 i Kulturni centar Trebinje, organizuju u petak izložbu ruske akademske slikarke Sofije Ječine. Postavka pod nazivom "Unutrašnji pejzaži" biće svečano otvorena u Kulturnom centru Trebinje, sa početkom u 19 časova. Izložba će trajati do 3. decembra.

УНУТРАШЊИ ПЕЈЗАЖИ ПРЕД ПУБЛИКОМ У ТРЕБИЊУ: Изложба руске академске сликарке Софије Јечанин

Privatna arhiva

Otvaranje izložbe biće propraćeno premijerom dokumentarnog filma o Sofijinom životu "U potrazi za mestom", poznatog srpskog reditelja Miroslava Bate Petrovića. Sledećeg dana, u isto vreme, prisutnoj publici biće predstavljena knjiga Sofije Ječine, "Beograd u plavom".  

Na izložbi "Unutrašnji pejzaži" biće predstavljene trideset i dve slike izrađene u tehnici u ulje na platnu. Skoro sve slike nastale su u ovoj godini i prikazuju pojedine delove Srbije i Republike Srpske.

- Za Galeriju `73, kao jednog od organzatora ove izložbe, veoma je važno što se ona realizuje baš u Trebinju, koje je veoma važna tačka na novoj mapi kulturne misije ove prestižne institucije kulture iz Beograda, jer se sa ovim gradom poslednjih godina neguju posebne emocije i uspomene. Saradnja sa Kulturnim centrom Trebinje, u kojem se i realizuje ova izložba, samo je nastavak regionalne kulturne mreže koja će svoj pravi format dobiti u vremenu koje je pred nama - istakla je direktorka Galerije '73 Milera Pudar.

Izložba se organizuje uz podršku Grada Trebinja, Grada Beograda, Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Gradske opštine Čukarica, Kulturnog centra Trebinje i Galerije '73.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)