BEOGRAD JE BIO DOM, A KUĆA - KRUŠEVAC: Ovako je govorio Marko Živić - Šta si uradio u životu, ako nisi nekome pomogao? (VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2021. u 21:40

GLUMAC Marko Živić preminuo je u 49. godini od posledica korona virusa u Beogradu.

БЕОГРАД ЈЕ БИО ДОМ, А КУЋА - КРУШЕВАЦ: Овако је говорио Марко Живић - Шта си урадио у животу, ако ниси некоме помогао? (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin

Poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.

Glumac je govorio da je Beograd njegov dom, a da je njegova kuća - Kruševac.

Za rodni grad, posebno je bio vezan zbog Lazarice u koju je, kako je pričao, uvek dolazio, kad god je u Kruševcu. Kako je za Kruševac govorio da mu je kuća - na Lazaricu je gledao kao na stub te kuće.

- Bog je u svima nama, i vera je u svima nama, kao i želja da se pomogne. Moja porodica i ja smo se godinama trudili da pomognemo tamo gde možemo. Mislim da je to naš zadatak....Sutra se završava život, a šta si uradio ako nisi nekome pomogao - govorio je Marko.

Voleo je Marko da provodi dane detinjstva u vikendici na Jastrepcu, gde se divio čuvenom Slavujevom brdu, miru, tišini, prirodi...

Glumac je umeo da naglasi da je ponekad posebno voleo da vreme provodi sam:

- Mislim da samoća čoveku donosi suštinu. Mislim da, kad sklopiš svoje misli, i tuđe misli će ti biti jasnije.

O drugarstvu je govorio, između ostalog i sećajući se prijatelja svog oca čije je stavove po tom pitanju i on prihvatio. Među njima je i poruka da „prijatelji opstaju samo kada jedan zna kada treba da ućuti".

Sebe je smatrao emotivnim čovekom, i isticao je da upravo glumac treba da pruži emotivnost publici koja može i treba da je prepozna. Držao se ideje da javne ličnosti imaju obavezu preuzimanja edukativne uloge.

- Dokle god ja budem mogao da, svojim delanjem, postupcima i svojim ulogama, prijateljstvima, svojim humanitarnim radom - pomognem, ja ću tu biti. Onog trenutka kad ne budem mogao, ja ću se povući - rekao je.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati