"KROKODIL" POMERA GRANICE: Književni festival od 26. do 29. avgusta u Beogradu

V.V.S.

03. 08. 2021. u 16:14

TRINAESTO izdanje književnog festivala "Krokodil" održaće se u Beogradu od 26. do 29. avgusta pod simboličnim nazivom BORDERS VS. FRONTIERS. Kako ističu organizatori, ove godine u specifičnoj atmosferi dugotrajne pandemije kovida 19 kada pravila nisu najjasnija, festival "Krokodil" u dijalektički međuodnos stavlja one granice koje nas sputavaju i drže u mestu (borders) s onima do kojih uspevamo da dobacimo i koje su tu da bismo ih neprestano pomerali (frontiers).

КРОКОДИЛ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ: Књижевни фестивал од 26. до 29. августа у Београду

Festival Krokodil

Zato ističu da "u vremenu kada o samima sebi i tome kuda idemo znamo više nego ikad, ali kad je naše poverenje u sposobnost da sačuvamo ljudski rod i svet koji naseljavamo zajedno s drugim vrstama na najnižoj tački ikada, upravo ta dilema - šta su naši krajnji dometi a šta naša nesumnjiva ograničenja - ima posebnu važnost".

U okviru četiri festivalska dana u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije, u Centru za kulturnu dekontaminaciju i u Jugoslovenskoj kinoteci biće predstavljena selekcija domaćih, regionalnih i stranih pisaca. Smenjivaće se čitanja, razgovori, sofa intervjui, susreti s novinarima i publikom, potpisivanja knjiga, tribinski programi, debate, promocije, online uključenja, video projekcije i konferencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a