PESNIČKI KONKURS U ČAST CAREVCA: Sutra je poslednji dan za slanje radova na temu života i dela slavnog violiniste

D. N.

31. 05. 2021. u 19:57

UTORAK, 1. jun, poslednji je dan za slanje radova na pesnički konkurs Kulturnog centra "Vlastimir Pavlović Carevac" u Velikom Gradištu, na temu života i dela slavnog violiniste čije ime nosi ova ustanova.

ПЕСНИЧКИ КОНКУРС У ЧАСТ ЦАРЕВЦА: Сутра је последњи дан за слање радова на тему живота и дела славног виолинисте

Foto: D. Novković

Na konkursu, sa najmanje jednom pesmom otkucanom na ćirilici ili latinici, mogu da učestvuju pesnici svih uzrasta, među kojima će se birati tri dobitnika nagrada. Vlastimir Pavlović (1895-1965) rođen je u Carevcu, po kome je i dobio svoj nadimak.

Po struci pravnik, bio je dugogodišnji šef Narodnog orkestra RTS-a. U njegovu čast, u Velikom Gradištu pokrenut je muzički festival „Carevčevi dani“, na kojem se takmiče mladi violinisti iz cele zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu