DOBROTA NAS JE UZELA POD SVOJE: Posle četvrte sezone "Radio Mileve" u pripremi još jedan ciklus novih avantura

J. BANjANIN

24. 02. 2024. u 16:00

OD Nove godine do Sretenja pratili smo novih 40 epizoda svima omiljene "Radio Mileve".

ДОБРОТА НАС ЈЕ УЗЕЛА ПОД СВОЈЕ: После четврте сезоне Радио Милеве у припреми још један циклус нових авантура

Foto Emilija Gajić/Nira pro

Ekipa iza i ispred kamera, predvođena kreatorom i producentom Nebojšom Garićem, iz produkcije "Nira pro", kao i oprobanim rediteljem Elmirom Jukićem, provela nas je kroz još jedno, četvrto poglavlje o dogodovštinama Mileve (Olga Odanović), njene ćerke Natalije (Marija Vicković) i unuke Sonje (Kristina Bogunović Gavrić), tri generacije porodice Majstorović pod istim krovom, kao i ostalih zanimljivih stanovnika zgrade na adresi Rankeova 12.

Tokom protekle tri godine serija "Radio Mileva" je postala jedinstven televizijski fenomen, obarala rekorde gledanosti i okupljala sve generacije ispred malih ekrana. Za to su zaslužni odlična glumačka podela, posvećenost svakom kadru, ali i vrcavi scenario, koji su ovog puta potpisali Marijana Čulić Vićentić, Ognjen Obradović, Zorica Cvijetić, Staša Petrović, Željko Hubač, Milena Depolo, Nađa Petrović i Milica Nedeljković.

Iako u poslednjoj, 135. epizodi Mileva pravi spisak ko treba da dođe, a ko nikako nije poželjan na njenoj sahrani, samouverena i energična penzionerka nastaviće i u petoj sezoni da nas zasmejava i iznenađuje zajedno sa svojom porodicom i živopisnim komšijama iz Rankeove 12. Kako je planirano, potpuno novih 40 epizoda "Radio Mileve", koje se trenutno snimaju, biće emitovane na jesen, na Prvom programu RTS.

- Stvarno sam srećna, ovo se retko dešava u životu da dobijete jedan tako veliki zadatak, na ovako dug vremenski period. Srećna sam što nas ova serija vraća u neko vreme ljubavi, iskrenosti i plemenitosti. Ovde su sve neki dobri ljudi u ovoj zgradi u Rankeovoj 12 i ta dobrota nas je nekako uzela pod svoje - kaže glavna glumica Olga Odanović.

Foto Emilija Gajić/Nira pro

Nenad Stojmenović i Marija Vicković

Svi u ekipi su saglasni u oceni da dugo nismo imali toliko uspešnu humorističku seriju. Prava magija "Radio Mileva".

Uhodana ekipa uveliko snima nove epizode u velikom studiju u Vrčinu.

- Mileva je napravila tu sublimaciju komedije i tople poruke, porodične priče, zaboravljenih vrednosti. Mileva propagira vrlo često neke lepe životne stvari koje smo zaboravili - ističe Nikola Kojo, koji tumači Daču, u čijem kafiću se komšije svakodnevno okupljaju, vesele, svađaju i svrate da s nogu popiju kafu ili jednu ljutu.

Dok se junaci serije "Radio Mileva" sreću u Dačinom "Tavolinu", u stvarnosti je ta ekipa bila malo drugačija. Mutnija. Naime, malo ko zna da je čuveni kafić istog imena zaista postojao, baš kao i njegov vlasnik, kontroverzni Dača. Lik kojeg tumači Nikola Kojo nastao je po uzoru na Milutina Dačevića, osnivača ozloglašene grupe "Pink Panter", koji se posle karijere kriminalca na Zapadu, početkom devedesetih, vratio u Beograd i otvorio piceriju "Tavolino", pa je po gradu bio poznat kao Dača Tavolino.

Foto Emilija Gajić/Nira pro

Nikola Kojo

Već velikom i uigranom glumačkom ansamblu u četvrtom ciklusu su se pridružili Katarina Radivojević, Ivan Zarić, Isidora Minić, Radovan Vujović, Andrej Šepetkovski, Boris Pingović, Ivan Zekić, Irfan Mensur, Novak Bilbija, Radoslav Milenković, Bojana Kovačević i ostali.

- Svi smo jedna velika familija s kakvim god zadacima da se nosimo. Ima tu i napornih, celodnevnih snimanja, pogotovo stalnim likovima, ali ta atmosfera šire familije se prenosi preko kamere do gledalaca - primećuje Anđelka Prpić.

Foto Emilija Gajić/Nira pro

Branimir Brstina

Omiljeni komšiluk uskoro će se vratiti na male ekrane, a u petoj sezoni očekuju nas novi zanimljivi likovi koje će tumačiti Dubravka Drakić, Gorica Popović, Tijana Marković i mnogi drugi.

- Na moje veliko zadovoljstvo pozvana sam da učestvujem u novoj sezoni i uveden je lik Ljubinke koju igram. Mogu da kažem da je to sudar svetova između sela i grada. Videćete šta današnja devojka na selu radi i misli, kako živi i kakav je njen psihološki profil i koja je razlika u odnosu na gradske devojke - otkriva Tijana Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!