IZDAVAO NEOVLAŠĆENE PODATKE, NAPLATIO SKUPLJE TAKSE: Hapšenja zbog malverzacija u Katastru za KiM

S.B.

10. 03. 2021. u 19:52

DVE osobe uhapšene su zbog postojanja da su zloupotrebile službeni položaj u vezi sa izdavanjem katastarske dokumentacije za područje KiM.

ИЗДАВАО НЕОВЛАШЋЕНЕ ПОДАТКЕ, НАПЛАТИО СКУПЉЕ ТАКСЕ: Хапшења због малверзација у Катастру за КиМ

Foto Ilustracija / B. Subašić

Kako je navedeno u saopštenju Biroa MUP-a, pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšen je N. G. (59), zaposlen u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, i S. M. (57), nekadašnji zaposleni u ovoj Službi, koji se tereti da je izvršio ista krivična dela u pomaganju.

Sumnja se da je N. G. na zahtev fizičkih lica izdavao prepise listova nepokretnosti pri čemu je za navedene radnje naplatio administrativne takse u većem iznosu od propisanog i na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist. Takođe, osumnjičeni N. G. je, kao službeno lice, zahtevao i primio novac kako bi izdao dokumente sa koordinatama graničnih tačaka za više parcela, iako takvu službenu radnju nije smeo da izvrši, u čemu mu je pomogao osumnjičeni S. M. koji je za to, takođe, primio novac.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)