KAKO JE EKIPA BELIVUKA POVEZANA SA KRIKOM: Vođa "Principa" roditelje mladića upućivao na mrežu za Ispitivanje krminala i korupcije

E. H.

10. 03. 2021. u 08:00 >> 13:44

KRIMINALNA ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je osumnjičena za nekoliko surovih likvidacija i otmica, u jednom trenutku bavila se čak i "rasvetljavanjem" nestanaka pojedinih mladića.

КАКО ЈЕ ЕКИПА БЕЛИВУКА ПОВЕЗАНА СА КРИКОМ: Вођа Принципа родитеље младића упућивао на мрежу за Испитивање крминала и корупције

Kuća ispred koje je ubijen Nebojša Marković i u kojoj je živeo Aleksandar Šarac

Jedan od njih je i Strahinja Marković (22) iz Resnika, koji je poslednji put viđen juna prošle godine i od tada mu se gubi svaki trag. Belivuk je njegove roditelje slao u portal KRIK da ispričaju svoja saznanja o sinu.

Otac mladića o tome je govorio sredinom februara ove godine u emisiji na jutjub-kanalu "Slavija info". Nenad Marković je naveo da je dobio misteriozni poziv negde u januaru 2021. i da ga je izvesni muškarac, koji se predstavio kao Veljko uputio na KRIK. Iz razgovora sa Veljkom koji je u emisiji prepričao otac mladića, moglo se zaključiti da su se navijači bavili nestankom njegovog sina.

- On je rekao da su proverili sve i da o Strahinji niko ne zna ništa, onda sam ukapirao o kome se radi - ispričao je Strahinjin otac, aludirajući da je reč o Belivuku, vođi grupe "Principi". - Pitao me da objavimo u medijima, uputio nas je na KRIK, gde smo dali izjave, ali još nije bilo objavljeno.

Na pitanje voditelja ovog kanala da li su razgovarali sa drugim medijima, Marković je odgovorio:

- Supruga je pričala sa novinarima i rekla je da ne objavljuju, jer kad je ona htela, oni nisu hteli, sad oni pretpostavljaju... - ispričao je otac nestalog Strahinje.

Inače, Strahinja Marković nije nepoznat beogradskoj policiji. Pisane su mu prijave za nošenje pištolja, falsifikovanje dokumenata, ali i dilovanje droge. Osuđivan je samo zbog pištolja i to na uslovnu kaznu 2018. godine. Sa tužilaštvom se dogovorio da uplati novac u humanitarne svrhe kako ga ne bi optužili za falsifikovanje, dok za drogu nije bilo dokaza, pa je istraga obustavljena.

Kada su roditelji prijavili nestanak sina, počeli su i sami da istražuju. U jednom trenutku došli su do saznanja da je "mercedes", koji je koristio Strahinja parkiran na Banovom brdu, ispred kuće Aleksandra Šarca i to istog dana kada se ovom mladiću gubi svaki trag. Nesrećnim roditeljima, Šarac - koji je preminuo nekoliko meseci kasnije od posledica ranjavanja u podzemnoj garaži Tržnog centra "Ušće", ispričao je da je navodno Strahinja automobil ostavio dan ranije i da je negde otišao taksijem. Ipak, kada su tražili da pregledaju snimke sa video-nadzora, da vide registraciju taksi vozila, Šarac im je rekao da mu ne radi kamera.

- Imamo operativne sumnje da Šarac nije rekao istinu Strahinjinim roditeljima - kaže izvor "Novosti". - Bio je u strahu i pod velikim merama obezbeđenja od kada su pokušali da ga ubiju početkom januara 2019. godine. Tada je, greškom, usmrćen čovek iz iste kuće, Nebojša Marković. Vozio se blindiranim automobilom i uložio je veliki novac u nadzorne kamere.

Prema tvrdnjama roditelja, njihov sin nije poznavao Šarca, već ga je sa njim upoznao Nikola K. i to nekoliko dana pre nestanka. Navodno, policija je sa njima dvojicom obavila razgovor, ali su oni negirali da imaju saznanja o tome. Prema nekim nezvaničnim informacijama obojica su, međutim, odbila poligraf.

Ime Strahinje Markovića je na spisku nestalih, koje sada policija iznova istražuje.

DRUG JAVIO DA JE UHAPŠEN

PREMA prijavi Markovićevog nestanka, on je živeo sa trudnom suprugom u iznajmljenoj kući u naselju Trešnja, nedaleko od Beograda, ali je svakodnevno održavao kontakt sa roditeljima. Kako Strahinje nije bilo nigde, porodica se dala u potragu za njim. Prema rečima njegove majke Gordane, Nikola K., drug njihovog sina, javio im je da je on uhapšen, pa su poslali advokata u Policijsku upravu Beograd. Tamo je, očigledno došlo do nesporazuma, jer je advokatu, navodno, na prijavnici rečeno da je priveden kao građanin, a kada su roditelji otišli, njima je saopšteno da "uopšte nije priveden".

Podsetimo, KRIK je godinama održavao veoma bliske odnose sa visokim funkcionerima MUP-a, istim onima koji su od strane bivšeg načelnika UKP-a bili zaduženi za praćenje i prisluškivanje Danila Vučića, sina predsednika države. Oni su, tvrdi izvor, novinare KRIK-a obaveštavali kada bi se u Danilovoj blizini pojavila osoba koja bi Aleksandru Vučiću mogla doneti medijsku štetu, nakon čega bi novinari KRIK-a odmah dolazili da ga slikaju, a te fotografije potom plasirali ili na svoj portal ili na društvene mreže. Sve to se radilo sa ciljem diskreditacije i kriminalizacije šefa države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna