BOLEST ADVOKATA POMERILA PRETRES: Odloženo suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije

N.B.

01. 03. 2021. u 10:29

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je odloženo suđenje optuženima za umešanost u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, zbog bolesti advokata Zore Dobričanin Nikodinović, koja brani Milana Radonjića i Ratka Romića.

БОЛЕСТ АДВОКАТА ПОМЕРИЛА ПРЕТРЕС: Одложено суђење за убиство Славка Ћурувије

Foto: Arhiva "Novosti"

Njen pripravnik je obavestio sud da je nakon primanja prve doze vakcine protiv kovida  u međuvremenu dobila upalu pluća, ali je i naglasio da će ukoliko joj bude bolje doći na naredni pretres koji je zakazan za sredu.

Predsednica veća je istakla da je zbog najave da neće doći advokat, naložila nadležnima da iz požarevačkog zatvora ne dovode prvooptuženog Radomira Markovića. 

Ovo je inače drugo po redu suđenje za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa",  pošto je prvu presudu kojom su Marković, Radonjić, Romić i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu osuđeni na ukupno sto godina zatvora, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine u jeku NATO bombardovanja u pasažu zgrade u Svetogorskoj ulici. Sa njim je tada bila njegova nevenčana supruga Branka Prpa, koja je zadobila lakše povrede. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)