NIKOLA TUKAO MAJKU DO SMRTI: Dušičino ubistvo krio devet meseci, osuđen na osam godina zatvora

B. G.

24. 02. 2021. u 20:53

NIKOLA Filipčev (25) iz Bačkog Gradišta osuđen je pred Višim sudom u Zrenjaninu na osam godina zatvora zbog ubistva majke Dušice u maju 2019. godine. NJemu je izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

НИКОЛА ТУКАО МАЈКУ ДО СМРТИ: Душичино убиство крио девет месеци, осуђен на осам година затвора

Kuća u kojoj je Nikola usmrtio Dušicu

Filipčev je osuđen jer je, kako je utvrđeno, usled psihičkog poremećaja ubio majku tako što ju je pesnicama udarao po glavi.

Nakon toga je njeno beživotno telo zakopao u dvorištu kuće ispred pomoćnog objekta, a raku zatrpao i prekrio šutom i smećem. Dušicino ubistvo njen sin jedinac krio je devet meseci, a zločin je otkriven tek februara prošle godine, kad je neko od komšija javio da se iz dvorišta kuće oseća jak smrad.

Na osnovu operativnog rada Policijske uprave Novi Sad i njenih službenika iz Policijske stanice Bečej, kao i preliminarnih rezultata obdukcije posle urađene ekshumacije tela nesrećne žene, 19. februara prošle godine došlo se do ključnih dokaza da je Dušica preminula nasilnom smrću.

Okrivljeni je živeo sam sa majkom, jer ih je Nikolin otac Dragan napustio i 2017. godine otišao da živi i radi u Nemačku.

Nezadovoljan visinom izrečene kazne, javni tužilac je uložio žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)