BACIO MAJKU SA TERASE: Miljanu Žarkoviću potvrđeno 12 godina zatvora zbog ubistva u Milićima

O. M.

02. 02. 2021. u 15:10

VRHOVNI sud Republike Srpske potvrdio je presudu Miljanu Žarkoviću (40), kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva svoje majke Dese Žarković (65), koju je bacio s balkona njihovog stana u Milićima.

БАЦИО МАЈКУ СА ТЕРАСЕ: Миљану Жарковићу потврђено 12 година затвора због убиства у Милићима

Foto: O. Matavulj

U Vrhovnom sudu RS navode da su na prvostepenu presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu žalbu uložili i tužilaštvo i odbrana.

- Obe žalbe su odbijene kao neosnovane. Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i Žarković je pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora - navode u Vrhovnom sudu RS.

Zločin se dogodio 21. decembra 2018. godine u Milićima. U optužnici se navodilo da je Žarković došao u stan, u kojem je živeo s roditeljima, i bez ikakvog povoda počeo da baca stvari kroz prozor i sa balkona. U pokušaju da ga smire, njegovi roditelji su izašli za njim na balkon.

- Nakon što ga je upozorila da će zbog njegovog ponašanja pozvati policiju, Žarković je majku uhvatio u predelu grudi i gurnuo na ogradu balkona. Desnim bokom je bila naslonjena na ogradu, a zatim ju je optuženi obema rukama uhvatio za noge i prebacio je preko ograde - navodilo se u optužnici.

Nesrećna žena je pala na zemljanu podlogu, pored stepeništa na ulazu u zgradu, udarivši najpre glavom. Zadobila je višestruke povrede i prelome, usled čega je na mestu ostala mrtva.

Miljan Žarković je tokom istrage priznao zločin. Policajcima je ispričao da se ceo dan s prijateljima vozikao po Milićima, pijući pivo i pušeći marihuanu. Po dolasku kući u novinama je ugledao članak o ubistvu Vladimira Aroganovića u Beču, kojeg je poznavao. To ga je "potreslo", pa je počeo da plače i da kroz prozor baca stvari.

OCA ZAKLjUČAO

MILjAN Žarković istražiteljima je ispričao da je nakon zločina svog oca zaključao na balkonu, a potom je sekirom napravio otvor na vratima kroz koji se provukao. Pokušao je da pobegne, ali su ga pred zgradom savladali policajci. Dok je ležao na podu vezan, ugledao je majčino telo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?