MILANA SU UBILI BEZ RAZLOGA: Majka stradalog mladića iz Filadelfije neutešna - nije rekao ništa pogrešno! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

15. 01. 2021. u 19:01

MAJKA Milana Lončara (25), koji je ubijen dok je šetao psa u Filadelfiji, kaže da se vidi da njen sin nije pružao otpor niti je kod sebe imao novac u trenutku kada je napadnut.

МИЛАНА СУ УБИЛИ БЕЗ РАЗЛОГА: Мајка страдалог младића из Филаделфије неутешна - није рекао ништа погрешно! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Prinstkrin

- Ubili su ga bez razloga... Nije imao novca kod sebe, nije uzvratio, nije rekao ništa pogrešno. Nema smisla, jednostavno nema smisla ni razloga za ovo što se dogodilo,  ponavljala je njegova neutešna majka Ejmi Lonsberi u potresnoj ispovesti za američke medije.

Da Milan nije isprovocirao napad u kojem je ubijen, potvrdila je lokalna policija rekavši da je tuče ni napada nije bilo. Oni su saopštili da nije jasno zašto je u Milana pucano jer se na snimku vidi da se nije opirao niti došao u bilo kakav sukob sa pljačkašima.

Mladić je preminuo na pločniku u sredu uveče a policija i hitna pomoć zatekli su ga kako leži na pločniku i u ruci drži povodac. U tom trenutku još je bio živ ali je jako krvario pošto je bio metkom pogođen u grudi.

Foto: Prinstkrin

 

Milan je u decembru 2019. diplomirao inženjerstvo na Univerzitetu Filadelfija gde ga se sećaju kao dobrog i vrednog studenta. Njegova majka rekla je za TV NBC10 da je njen sin počeo da radi pre samo godinu dana kao građevinski inženjer.

Iako istraga tek treba da otkrije šta se tačno dogodilo i da li je Milan bio samo nasumična žrtva dvojice pljačkaša, snimak koji su zabeležile nadzorne kamere pokazuje da je mirno šetao psa i da nije pružao otpor čak ni kada su ga pljačkaši opkolili. Sve to, ipak, mala je uteha za Ejmi Lonsberi.

- Planirao je da započne zajednički život sa svojom devojkom. Već su počeli da donose stvari. Bili su uzbuđeni, sve mu se slagalo u životu i jednostavno nije fer... - rekla je majka i dodala da veruje da iza brutalnog ubistva njenog sina stoje - deca.

- Mislim da su bila deca i to sa oružjem. Kako su dobili oružje? Kako?! - pitala se majka.

Na snimcima sa nadzornih kamera, ali ni fotografiji koju je lokalna policija objavila ponudivši nagradu od 20.000 dolara za informacije o ubicama, lica se ne vide.

Iz policije su prvoosumnjičenog opisali kao osobu srednje visine, koja je nosila crnu jaknu sa kapuljačom, crni bejzbol kačket i zaštitnu masku, crne pantalone i sportske patike. Navode i da je bio naoružan poluautomatskim pištoljem. Drugi osumnjičeni opisan je kao mršava osoba srednje visine, nosio je crnu jaknu sa kapuljačom, belu zaštitnu masku, farmerke i crnu obuću.

- Zaista bih volela da znam zašto? Šta su radili, da li im je zaista bio potreban novac? Ili su ipak bili ljuti i želeli da izvrše nasilje? Nemam te odgovore, ali zaista bih volela da razumem - kaže Milanova majka.

Podsetimo, Milana Lončara (25) su na sred ulice presrela, a zatim i ubila dvojica muškaraca koji prethodno pokušali da ga opljačkaju. Na snimku koji su zabeležile nadzorne kamere, može se videti kako Lončaru prilaze dvojica muškaraca, jedan mu prilazi sa leđa, dok drugi prilazi licem okrenut ka njemu sa pištoljem u ruci.

Na početku, činilo se da muškarci samo prete Lončaru pištoljem kako bi im dao novac koji ima u svojim džepovima. Međutim nekoliko sekundi kasnije, jedan od razbojnika ispalio je hitac u mladićeve grudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)