JOVANA PRIZNALA KRIVICU: Suđenje za čedomorstvo u Brusu, tužilaštvo traži kaznu od 18 meseci

S. BABOVIĆ

17. 11. 2020. u 14:50

MEŠTANKA Batota kod Brusa Jovana Đ. (21), koja je okrivljena za ubistvo pri porođaju deteta, priznala je danas na suđenju krivicu, saznaju “Novosti”.

ЈОВАНА ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ: Суђење за чедоморство у Брусу, тужилаштво тражи казну од 18 месеци

Foto: S.BABOVIĆ

Prema informacijama do kojih su došle “Novosti”, postupajuće tužilaštvo u Brusu zatražilo je kaznu zatvora od 18 meseci,a sud će naknadno dostaviti presudu.

Okrivljena je pred Osnovnim sudom danas praktično ponovila svoj iskaz iz istrage i ispričala kako je došlo do nemilog događaja 18. aprila: bebu dečaka donela je na svet oko 16,30 u kupatilu porodične kuće. Kako se saznalo u istrazi, novorođenče je odmah nakon porođaja, dok je davalo znake života zamotala u peškir i stavila ga u PVC kesu za deterdžent i tom prilikom novorođenom detetu nanela povrede glave.

Tokomk svedočenja ispričala je da se iskreno kaje, da je svesna da nije trebalo tako da postupi, kao i da je to uradila usled poremećaja izazvanog porođajem. Kao što su “Novosti” pisale, okrivljena je kesu sa bebom ostavila na divlju deponiju nedaleko od svoje porodične kuće.

Za ceo slučaj saznalo se sve kada je nesrećna devojka potražila pomoć ginekologa u Domu zdravlja, žaleći se na bolove i krvarenje. Doktoru je bilo sumnjivo što pacijentkinja ne želi da sarađuje, a nakon pregleda zaključio je da se porodila. Pozvao je policiju. Porodilja je zbrinuta u Opštoj bolnici u Kruševcu, a nakon toga je jedno vreme provela u pritvoru.

TELO TRAŽILI NA SMETLIŠTU

ISTRAŽITELjI su nakon što je policiji prijavljen slučaj prvo pronašli na smetlištu posteljicu i deo pupčane vrpce, a potom,danas kasnije i telo bebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)