UKINUTA PRESUDA ŽELJKU SIMEUNOVIĆU: Ponovo sude ubici brata Arkanovog telohranitelja

J.D.Lj.

09. 10. 2020. u 15:09

APELACIONI sud u Beogradu, ukinuo je prvostepenu presudu Željku Simeunoviću koji je odlukom Višeg suda bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Dalibora Mateovića, brata Zvonka Mateovića, telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana. U pucnjavi, tom prilikom, teško je ranjen i Slaviša Tomić, koji je bio u Mateovićevom društvu.

УКИНУТА ПРЕСУДА ЖЕЉКУ СИМЕУНОВИЋУ: Поново суде убици брата Аркановог телохранитеља

Foto: N. Fifić

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, odnosno izreka presude je "nerazumljiva i protivrečna razlozima datim u obrazloženju", a razlozi koji su dati u znatnoj meri su protivrečni. Pojedine odlučne činjenice su, tvrdi Apelacioni sud, ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se odluka zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, te je naloženo ponavljanje suđenja.

Podsetimo,Simeunović je oglašen krivim što je 6. februara 2004., u bašti kafe-kluba u Beogradu, ubio Dalibora Mateovića i ranio Tomića. On je došao na terasu kafića, prišao stolu za kojim je sedeo Mateović sa Tomićem, kao i V.P, S.V, S.Š, Z.S. i R.K. i sa rastojanja od par metara iz pištolja, ispalio više hitaca. Mateović je preminuo na licu mesta, dok je Tomić teško povređen.

Simeunović je zatim pobegao sa lica mesta trčeći u pravcu TANjUG-a, kada je ga je uočila policija na koju je, takođe, pucao. Sapleo se i pao i ispustio pištolj. Međutim, ubrzo se pridigao i ponovo dao u beg. Ipak, policija je uspela da ga pronađe i uhapsi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna