OPROŠTAJNO PISMO POLICIJA DRŽI U TAJNOSTI: Katica i Anđelko su ovako otpočeli vezu koja se završila kobno

J. D. LjUTIĆ

20. 08. 2020. u 22:12

ŠOK, neverica, tuga, bol, suze u porodici Anđelka Filipovića (65), koji je u svojoj kući u Žarka Zrenjanina 3 u selu Dupljaja kod Bele Crkve kuhinjskim nožem zaklao svoju svastiku Katicu Tomašević (61), a potom presudio i sebi, obesivši se konopcem u obližnjoj šupi.

ОПРОШТАЈНО ПИСМО ПОЛИЦИЈА ДРЖИ У ТАЈНОСТИ: Катица и Анђелко су овако отпочели везу која се завршила кобно

Foto: Z. Jovanović

U porodičnoj kući Filipovića su polako počeli da se okupljaju članovi familije, komšije. Anđelkove ćerke Tanja i Tamara pod velikim su stresom.

- Došla sam da obiđem tatu koji je živeo sam već četiri godine posle smrti naše majke Slađane - priča za "Novosti" Tamara Filipović. - Ušla sam u kuću i u sobi u krvi zatekla beživotno telo tetka Katice. Počela sam da vrištim i da dozivam tatu. Međutim, on se nije javljao, a ja ni slutila nisam šta se u stvari dogodilo.

Tamara je nakon što je našla tetkino telo odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, za Katicu više nije bilo spasa. Policija je obavila uviđaj u kući, a potom i u dvorištu i okolnim pomoćnim prostorijama. U jednoj od njih našla je i obešenog Anđelka. Takođe, pronađeno je i oproštajno pismo koje je napisao pre nego što se ubio i u kojem se izvinjava bližnjima što je to uradio i sebi i Katici. Kako saznajemo, objasnio je šta ga je navelo na ovakav čin.

- Mama nam je umrla pre četiri godine od izliva krvi na mozak - kaže Tanja Filipović, druga Anđelkova ćerka. - Tata je teško podneo njenu smrt, kao i sestra i ja. Ali, trudili smo se da to nekako prevaziđemo i da svi nastavimo živote.

Kako nam priča Tanja, i ona i sestra su ocu posle majčine godišnjice savetovale da nađe neku pristojnu ženu sa kojom ne mora da se oženi, ali koja bi mu pomogla i pružila čašu vode u starosti. On je, međutim, to uporno odbijao. I dalje je prihvatao da živi sam, da radi od jutra do mraka kao zidar na građevinama. Ćerke ističu da se povlačio u sebe i da je izbegavao porodične skupove, veselja, odlazak u kafanu i druženja sa prijateljima.

Foto: Z.Jovanović

Katica Tomašević i Anđelko Filipović

- Onda je jednog dana došao kod mene i rekao mi: "Ćero, imam jednu ženu sa kojom sam". Pitala sam ga ko je u pitanju, a on mi je rekao - tetka Katica. Našla sam se u šoku i u prvom trenutku sam na to negodovala, a onda sam prihvatila da ipak treba da ima nekog pored sebe, makar to bila i sestra moje pokojne majke - navodi Tanja.

Kako saznajemo, Anđelko i Katica su se duže vreme viđali tajno, što u Pančevu što u Beogradu. Ona u njegovu kuću u Dupljaji nije dolazila. Vremenom, međutim, i ostatak familije je saznao za njihovu tajnu vezu.

TEŠKO NAM JE, PRODAĆEMO KUĆU

TANjA dodaje da i ona i sestra imaju svoje porodice i decu sa kojima žive u okolini Dupljaje. Po njenim rečima, Anđelkova unučad su vrlo potresena onim što se dogodilo i njihove majke na sve moguće način izbegavaju da ih o tome dodatno informišu.

- Očevu kuću ćemo verovatno kad sve ovo prođe prodati. Deca više ne žele da dolaze ovde, a i meni i sestri je veoma teško. Toliko mi je sve ovo teško palo da ću što pre da se udam i promenim prezime - kaže Tanja Filipović.

- Tetka Katica je bila udata i iz prvog braka ima dvoje dece i unučad - priča dalje Tanja. - Taj brak se raspao i ona se udala drugi put i sa tim mužem je živela u Kaluđerici. Radila je u radnji brze hrane i nekako je stizala sve. Da obavi sve obaveze oko supruga, dece, unučadi, ali i da se vidi sa tatom.

Međutim, izgleda da familija pokojne Slađane, a sada i Katice, za razliku od Anđelkovih kćerki, nije najbolje prihvatila njenu vezu sa rođakom i zidarem iz Dupljaje. Navodno tri sestre i brat, koje Katica još ima, kao i ostatak familije, zamerali su joj na tome.

Foto: Z. Jovanović

Nezvanično, možda je upravo to i dovelo do tragedije. Istraga će pokazati šta se u stvari desilo, a posebno je značajno Anđelkovo oproštajno pismo, koje za sada policija, koja je došla u njegov posed, drži u tajnosti. U njemu je najverovatnije naveden razlog ovog zločina.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da Katica nije više mogla da izdrži pritisak najbližih koji su je navodno prozivali zbog veze sa zetom. Tim pre jer Katica neverovatno liči na pokojnu Slađanu. Kažu da su "kao preslikane". Zbog toga se sumnja da je ona možda došla u situaciju da odluči da okonča svoju vezu sa Anđelkom i da mu je to rekla. Veruje se da je onda došlo do Anđelkovog "pucanja", pa se odlučio da presudi svojoj dragoj, pa da se ubije. Ipak, to nije i zvanično opravdanje i obrazloženje onoga što je uradio.

Foto: Z. Jovanović

Anđelkove ćerke Tanja i Tamara Filipović
OBDUKCIJA PA SAHRANA

ZA petak je zakazana obdukcija tatinog tela - kaže Tanja Filipović. - Nakon toga, on će biti sahranjen na matičnom seoskom groblju. Za tetku ne znamo šta će se događati i gde će ona biti sahranjena, jer osim što smo kontaktirali sa članovima njene porodice da bismo ih obavestili o onome što se dogodilo, niko nam se više nije javljao, niti nas o bilo čemu obavestio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna