DAVIO DEVOJKU U ŠUMI, PA SE PRIJAVIO POLICIJI: Kod Ulma u Nemačkoj policija uhapsila mladića (15) zbog sumnje da je izvršio ubistvo

V. N.

03. 01. 2024. u 20:35

NEMAČKA policija uhapsila je dečaka, (15), za kojeg se navodi da se zove Manuel i da je poreklom iz Srbije, zbog sumnje da je 27. decembra prošle godine u šumi, nedaleko od Ulma davio svoju devojku (15), koja je od zadobijenih povreda preminula 1. januara u bolnici.

ДАВИО ДЕВОЈКУ У ШУМИ, ПА СЕ ПРИЈАВИО ПОЛИЦИЈИ: Код Улма у Немачкој полиција ухапсила младића (15) због сумње да је извршио убиство

Nadležni istražni organi utvrđuju motiv zločina/Foto Tik-tok/Ilustracija AP

On je, prema pisanju nemačkih medija, sam pozvao policiju, rekavši da je zadavio devojku, navodeći gde se njeno telo nalazi. Na lice mesta odmah je stigla i Hitna pomoć, koja je uz pomoć policije pronašla devojčicu u teškom stanju. Ukazana joj je prva pomoć, prvo je reanimirana i zatim odvezena u kliniku. Međutim, bila je u izuzetno lošem stanju, a lekari nisu uspeli da je spasu. Na njenom vratu uočeni su tragovi davljenja, a na telu tragovi borbe.

Nedugo zatim, policija je pronašla i osumnjičenog, koji se krio blizu mesta zločina i prilikom hapšenja nije pružao otpor. Navodno, on je bio dezorijentisan i imao je nekoliko povreda po rukama. Odveden je u pritvor, a nadležni sud je naredio da se uradi obdukcija tela ubijene, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

- Pribavljamo i psihijatrijski izveštaj o optuženom, kako bismo mogli da procenimo da li je on odgovoran. Takođe, pribavićemo lekarski izveštaj o optuženom i žrtvi, kako bi se zatim rekonstruisao zločin i razjasnio motiv - rekao je Majkl Bišofsberger iz javnog tužilaštva u Ulmu.

Kako je objavljeno, istražiće se odnos dvoje tinejdžera, pošto je još uvek nejasno u kakvoj su oni bili vezi, što prema rečima nadležnog iz tužilaštva, sve to zahteva dalje pojašnjenje. Pored toga, biće veštačeni i njihovi mobilni telefoni i svi drugi tragovi.

Istraga će utvrditi da li su zajedno došli u šumu ili je devojčica namamljena. Nadležni čekaju toksikološki nalaz krvi osumnjičenog, kako bi se utvrdilo da li je u trenutku zločina bio pod dejstvom alkohola ili narkotika, a biće i psihijatrijski veštačen.

U medijima u Nemačkoj pojavile su se i fotografije i snimci dvoje tinejdžera, postavljene na društvenim mrežama i to samo osam dana pre zločina. U opisu jednog snimka, devojčica je napisala "ovo je toksično", opisujući svoju vezu sa osumnjičenim.

Korisnici društvenih mreža komentarišu da su tinejdžeri delovali srećno i da im nije jasno kako je dete moglo da ubije drugo dete. Pojedini koji poznaju oboje, tvrde da ju je ubio jer mu je smetalo što se oskudno odevala i jer je bio ljubomoran.

Otac završio na psihijatriji

PREMA nezvaničnim informacijama dečakov otac je prošle godine na Uskrs u Ulmu ubio svoju sedmogodišnju pastorku, tako što joj je prerezao vrat. Mediji prenose da je policija njega pronašla odmah nakon ubistva devojčice i uhapsila, a nekoliko meseci kasnije je proglašen neuračunljivim i prebačen je u psihijatrijsku ustanovu. Utvrđeno je da boluje od akutne šizofrenije. Kako se tvrdi, on je navodno tokom suđenja rekao da je pomno izučavao religiju i da "mu je u nekom trenutku postalo jasno da mora da žrtvuje jedno svoje dete Alahu".

Poruke

NA društvenim mrežama rodbina i prijatelji se opraštaju od ubijene devojčice, ostavljajući potresne poruke:

- Jadni mišu, počivaj u miru anđele lepi. Žao mi je što ti je oduzeo život onaj koga si najviše volela. On i njegov otac treba da gore u paklu. Tako lepu dušu ubiti. Porodici želim da budu jaki...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)