NOŽEM UBADAO ČAK I IGRAČKE: Novi dokazi otkrivaju mračnu stranu dečaka osumnjičenog za zločin u Niškoj Banji

J. Ćosin

03. 01. 2024. u 14:03

FOTOGRAFIJE na kojima se vidi kako Matija M. (13) nožem ubada igračku, zatim prijave da je nosio nož na sportskim priredbama i da ga je više puta prislanjao na vrat i stomak drugarima, ali i slike na kojima njegova majka drži pištolj, ali i pokazuje nacistički pozdrav, samo su neki od novih dokaza u istrazi protiv ovog dečaka koji je priveden zbog sumnje da je 5. oktobra, u potkrovlju svoje kuće, ubio školskog druga Andreja Simića (13) iz Niške Banje.

НОЖЕМ УБАДАО ЧАК И ИГРАЧКЕ: Нови докази откривају мрачну страну дечака осумњиченог за злочин у Нишкој Бањи

Foto: J. Ć.

Saša i Maja Knežević, punomoćnici Miće i Sanje Simić, roditelja ubijenog dečaka, zatražili su od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu pokretanje postupka protiv njegovog oca i majke zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta. Osnov za to videli su, pre svega, u fotografijama Matijine majke sa društvenih mreža, na kojima se vidi kako on "kolje" plišane igračke, a ona drži pištolj ili kako sa starijim sinom stoji u stavu nacističkog pozdrava. Oni smatraju da su se uz te četiri fotografije, koje su priložili, stekla sva obeležja krivičnog dela zlostavljanja i zanemarivanja maloletnog lica.

Knežević ističe da su fotografije do kojih su došli, jedan od ključnih dokaza da je maloletnik ispoljavao poremećaje u ponašanju, a da njegov otac i majka i nisu preduzimali ništa po tom pitanju, iako su nesumnjivo za sve to znali.

- Fotografije ilustruju profil ličnosti deteta, ali i njegove majke. Na prvoj slici vidi se maloletni izvršilac kako opkoračuje životinju igračku i ubada je u glavu nožem. Prema dosadašnjim saznanjima, na taj način je izvršeno Andrejevo ubistvo - objašnjava Knežević.

On ističe i da je nesumnjivo da su roditelji maloletnog Matije znali za njegovo problematično ponašanje, ali da su, najverovatnije, to ignorisali.

Više javno tužilaštvo u Nišu se nakon prikupljanja dokaza oglasilo nenadležnim za ovaj zločin, jer je utvrđeno da je Mihajlo krivično neodgovoran, zato što u trenutku ubistva nije imao navršenih 14 godina. Nakon toga, dalje postupanje je preuzelo Osnovno javno tužilaštvo koje treba da utvrdi ima li elemenata krivičnog dela zanemarivanja maloletnika. Matija trenutno boravi u psihijatrijskoj bolnici u Beogradu, gde je i Kosta K. od zločina u "Ribnikaru".

Računar i mobilni

PREDLOŽILI smo da se forenzička obrada računara koje je koristila porodica Matije M. obavi hitno, naročito ako nisu oduzeti odmah nakon izvršenja krivičnog dela.

Predlažemo da se, eventualno, isto uradi i sa mobilnim telefonom žrtve, jer se iz njihove komunikacije može doći do značajnih podataka, prvenstveno o motivu krivičnog dela - kaže Maja Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)