POLICIJA OBARA MUŠKARCA I STAVLJA MU LISICE: Snimak hapšenja kriminalne grupe u Loznici osumnjičene za trgovinu ljudima

Novosti Onlajn

11. 10. 2023. u 19:37

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP-SBPOK, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba, dok će protiv jedne koja je u pritvoru biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina ljudima.

ПОЛИЦИЈА ОБАРА МУШКАРЦА И СТАВЉА МУ ЛИСИЦЕ: Снимак хапшења криминалне групе у Лозници осумњичене за трговину људима

Foto MUP

Kako se vidi na snimku hapšenja koji je objavio MUP Srbije policijske jedinice provalile su u stanove osumnjičenih. Snimak hapšenja prikazuje muškarca kog je policija potrbuške oborila na pod i stavlja mu lisice na ruke dok on pokušava da se otme. Drugi osumnjičeni se, kako se vidi na snimku, daleko mirnije predao.

Pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i sim kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.

 

Podsetimo, sumnja se da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog dela držali u položaju sličnom ropskom.

Osumnjičeni su eksploatacijom žrtava trgovine ljudima pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)