SMRT KOŽARA SLAVILI UZ PESMU I JAGNJETINU: Evropol poslao istražiteljima u Crnoj Gori skaj-prepisku Milovića, Lazovića i Zvicera

V. KADIĆ

10. 07. 2023. u 22:00

U NOVOJ skaj-prepisci, koju je Evropol dostavio crnogorskim istražiteljima, pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Petar Lazović, koji je u međuvremenu uhapšen, prepričavao je navodnom vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru razgovore svog oca i šefa tog sektora Zorana Lazovića.

СМРТ КОЖАРА СЛАВИЛИ  УЗ ПЕСМУ И ЈАГЊЕТИНУ: Европол послао истражитељима у Црној Гори скај-преписку Миловића, Лазовића и Звицера

Foto: Z. Šimunec

Istog dana, kako prenose dostupne transkripte podgoričke "Vijesti", šef "kavčana" mlađem Lazoviću porukama objašnjava da mora likvidirati vođu suprotstavljene ekipe Jovana Vukotića, a tadašnji agent ANB mu se pohvalio i time da je njegov otac, Zoran Lazović, izvesnom Napoleonu rekao da taj "škaljarac" nije ugrožen. Oni su, kako se navodi, o tome pričali preko kriptovane skaj- aplikacije 30. jula 2020. godine, dva dana nakon što je Vukotić izašao iz pritvora.

Dok mu Lazović prenosi planove koje, kako tvrdi, tužilaštvo ima sa pojedincima iz "škaljarskog klana", uhapšenim zbog likvidacije Podgoričanina Saše Klikovca, Zvicer pita: "Đe je šklempo?", kako u komunikaciji nazivaju Vukotića. Mlađi Lazović, u to vreme pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac, šalje fotografiju zgrade u kojoj Vukotić boravi i hvali se šefu "kavčana" i kolegi Ljubi Miloviću.

- Z jutros na**šio Napoleona. Pitao ga Napoleon je li šklemponja ugrožen i Z po***di... Kaže mu Z - pitaste li mene jesam li ugrožen, nego me za tu ženturaču pitate? Ja da znam, nije - prenosi Petar Lazović, što je, navodno, odgovrio njegov otac.

U prepisku se uključuje i policajac Ljubo Milović, koji je trenutno u bekstvu, a koji prenosi atmosferu sa slavlja na Grahovu kod Nikšića, organizovanog povodom ubistva njihovog neprijatelja Alana Kožara, i to na dan kada je porodica ubijenog "škaljarca", na granici sa Albanijom, preuzela kovčeg sa njegovim telom. Ubistvo Kožara proslavljeno je uz jagnje na ražnju, harmoniku, šenlučenje, arsenal oružja na stolu, nacionalističke pokliče, pesme...

Foto: Z. Šimunec

Više stotina poruka izmenili su tog dana policajci Lazović i Milović sa Zvicerom, komentarišući smrt tog Baranina, osobe koje su dale čitulju, predstojeću sahranu, policijske planove za obezbeđenje pogreba... Fešta u restoranu Milovića trajala je sedam dana nakon što su, 23. jula 2020, na Krfu, ubijeni Kožar i njegov prijatelj  iz Užica Damir Hadžić.

 

Da se legitimišemo

Nakon što je Zvicera i Lazovića obavestio da se jagnje vrti, Milović počinje da "kači" pesme, koje snima i šalje u grupu, a čuje se i njegov glas:

- Da se legitimišemo - Ljubo Milović je, za moju braću. Pa neka nas hapse. Neka rade šta hoće. Neka otvaraju telefone.

- Hapsiće k**ac, a mi otvaramo samo. Oni ne mogu. Bog nam pomogao, niko nam ništa ne mogao! Da zna bula kakva je slanina, ne bi ona ljubila Turčina - odgovara Lazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?