DA LI JE I PRE UBISTVA BILO TRAGOVA NASILJA: Pokrenute kontrole u slučaju smrti devojčice (2) u Zaječaru

S. M. J.

22. 02. 2023. u 14:35

ZAŠTITNIK građana pokrenuo je postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih državnih organa povodom slučaja dvogodišnje P. V. koju je usmrtio batinama očuh Miloš N.

ДА ЛИ ЈЕ И ПРЕ УБИСТВА БИЛО ТРАГОВА НАСИЉА: Покренуте контроле у случају смрти девојчице (2) у Зајечару

Foto: S.M.Jovanović

Zaštitnik građana naložio je Centru za socijalni rad u Zaječaru da ga u roku od 15 dana obavesti da li je i pre tragičnog događaja u porodici preminule devojčice bilo prijava ili saznanja za nasilje u porodici ili zanemarivanje deteta od strane majke, kao i o svim činjenicama i okolnostima ovog slučaja.

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju da izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Zaječar i u roku od 15 dana obavesti Zaštitnika građana da li je bilo propusta u radu centra u postupcima koji se odnose na porodicu devojčice, a posebno kada je u pitanju postupanje organa starateljstva u zaštiti deteta od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Od Zdravstvenog centra u Zaječaru zatraženo je da u roku od 15 dana obavesti zaštitnika građana da li su kod devojčice uočavani ili prijavljivani znaci nasilja ili znaci roditeljskog zanemarivanja kada je u pitanju zdravstveni status deteta, a od Ministarstva unutrašnjih poslova da odgovore da li su i pre tragičnog događaja nadležni organi MUP-a imali saznanja ili dobijali prijave za nasilje ili zanemarivanje deteta u porodici u kojoj je živela devojčica, kao i o svim preduzetim aktivnostima policije nakon tragičnog događaja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna