SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Milena Popović se nije pojavila na ročištu

D. Zečević

22. 11. 2021. u 11:43

PRED Osnovnim sudom u Prištini u toku je sastanak glavnog pretresa u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Милена Поповић се није појавила на рочишту

Foto: D.Zečević

Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini jutros je nastavljen gravni pretres u sudskom postupku protiv optuženih za ubistvo Ivanovića. Iako je početak jutrošnjeg pretresa najavljen za 9.30, suđenje je počelo sa pola sata kašnjenja, zbog, kako je objašnjeno, tehničkih razloga. 

Suđenje je počelo saslušanjem Ksenije Božović, koja je na pitanje tužilaštva potvrdno odgovorila da ostaje pri iskazima datim tokom istražnog postupka. 

Na današnjem ročištu osim Ksenije Božović, predsednice GI SDP, koja već daje iskaz, saslušaće se i Časlav Ilić iz Kosovske Mitrovice.

Iako je Tužilaštvo kao svedoka na današnjem ročištu pozvalo i Milenu Popović, ona se nije pojavila na suđenju. A kako je objasnio sudija Valjon Kurtaj, Popovićeva je poslala mejl kojim je obavestila sudsko veće da želi da svedoči, ali da nije u mogućnosti iz zdravstvenih razloga. 

Ona je, prema rečima sudije, najavila da će moći da prisustvuje suđenjima početkom naredne godine. 

Iako je nastavak današnjeg postupka bio zakazan za 14. septembar, a potom i 17, zbog novih mera kosovske vlade u borbi protiv korona virusa ročište je odloženo za ovu nedelju.

Današnje suđenje održava se uz poštovanje epidemioloških mera, s tim što zbog prostora u sudnici nije dozvoljeno rodbini optuženih da prisustvuju.

Sudija koji vodi slučaj naložio je snimateljima da napuste sudnicu posle pola sata, dok je novinarima dozvoljeno da prate suđenje, ali je sudija upozorio predstavnike medija da profesionalno izveštavaju o ovom slučaju i ne prenose izjave svedoka pre samog njihovog svedočenja na sudu. 

Inače, suđenje za ubistvo Ivanovića po trećoj dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva počelo je šestog juna ove godine, a njome su obuhvaćeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara, koji se nalaze u pritvoru, kao i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, koji su na slobodi uz obavezu javljanja nadležnim policijskim stanicama.

Oliver Ivanović, poznati srpski političar sa KiM, ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke GI "Sloboda, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO: Hapšenje razbojnika koji su pucali na Novom Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!