ČEKA SE ODLUKA SUDA: Odloženo ročište za saslušanje svedoka u slučaju Olivera Ivanovića

D.Z

14. 09. 2021. u 23:33

ZBOG novih mera koje je kosovska Vlada usvojila u cilju sprečavanja virusa korona današnje ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini je odloženo, dok se i za sledeće ročište najavljeno za 17 septembar, prema rečima advokata Jovane Filipović, očekuje odluka suda.

ЧЕКА СЕ ОДЛУКА СУДА: Одложено рочиште за саслушање сведока у случају Оливера Ивановића

Foto V. N.

Inače, ispitivanje svedoka tužilaštva otpočelo je 30. avgusta dok je nastavak bio predviđen za danas, kao i 17. septembar.

Do sada su ispitana dva svedoka, a prema raspoloživim saznanjima do sada je za svedočenje prijavljeno 28 osoba. Kako su juče preneli albanski mediji, na prvom sledećem ročištu očekuje se svedočenje značajnih političkih ličnosti.

Inače, za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića tereti se šest osoba koje specijalno tužilaštvo u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Oliver Ivanović, lider G.I.SDP ubijen je 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta svoje partije.

BONUS VIDEO - Otac i prijatelji Miloša Mileusnića čekaju presudu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!