BOLNE ISPOVEST MAJKE UBIJENOG GORANA ĐOKIĆA: Izgubila sam sinove, ali duša me boli za unukom

J. ĆOSIN

11. 10. 2021. u 16:55

TE večeri, u nedelju, svratili su nakratko da donesu papriku za zimnicu. Nisam htela da ih pustim da odu dok ne večeraju, imala sam neke punjene paprike. Smejali smo se i pričali.

БОЛНЕ ИСПОВЕСТ МАЈКЕ УБИЈЕНОГ ГОРАНА ЂОКИЋА: Изгубила сам синове, али душа ме боли за унуком

Foto: J.Ćosin

Goranu i sebi sam sipala po rakiju, pa smo i nazdravili. Kada su krenuli kući, unuka je mahala prstom: "Bako, kada ćeš da dođeš, dugo nisi bila? Molim te, hrani mi životinje, nemoj da zaboraviš", rekla je pre nego što je zatvorila kapiju i otišla. Više ih nisam videla.

Ovako, za "Novosti", prvi put od tragedije koja ju je snašla, govori Stojanka Đokić, majka Gorana Đokića, koji je brutalno ubijen zajedno sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom nakon što je te večeri, 26. septembra, napustio porodičnu kuću i krenuo ka Aleksincu.

Za počiniocem ovog zločina i dalje se traga, a u činjenicu da je neko za manje od dva sata mogao da pobije tročalnu porodicu niko u ovom kraju još ne može da poveruje, a ponajmanje baka Šojka, kako Goranovu majku svi zovu u Moravcu.

TRI BUKETA

PRED vratima menjačnice u Aleksincu, danas su ostavljena tri buketa cveća kao i jedna bela ruža, verovatno, u znak spomena na Lidiju, najtragičniju žrtvu strašnog zločina, čije je telo spaljeno do neprepoznatljivosti.

- Sve mislim, vratiće se. Sedim ispred kapije, pogled mi luta, sve mislim doći će moja Lika... Stalno je dolazila da donose konzerve i hranu za psa i mačku - priča nam baka Šojka, koja je pre nekoliko godina izgubila starijeg sina.

Bio je oboleo od raka.

- Još mi ni ta rana nje zarasla kada je usledio ovaj košmar. Za sve me srce boli, ali za moju Liku najviše. Nju ne mogu da prežalim.

Foto: J.Ćosin

 

Stojanka objašnjava da je te večeri pozvala snajku Gordanu da joj donese neku papriku za zimnicu, a ona joj je rekla da će sve troje doći na brzinu, ali da im ništa ne sprema.

- Posle večere zamolila sam Gorana da mi popravi nešto oko sudopere. Kada je završio, rekao je da mora malo da prilegne jer ga noga mnogo boli. Lika je otišla kod Verice, moje snajke. Sedele su, pričale, smejale se. Gordani smo spakovali nešto povrća da ponesu kući. U neko doba bilo je već kasno, otpratila sam ih. Liki sam obećala da ću da dođem ovih dana i pazim joj na ljubimce. Zatvorila kapiju, mahnula im i legla da spavam - seća se baka Šojka.

Da nešto ne valja, shvatila je sutradan, kada se ni posle nekoliko poziva niko od njih troje nije javljao na telefon.

- Mobilni su im bili nedostupni, dok je telefon u menjačnici uzalud zvonio. Mislila sam da su ih oteli i uzeli im novac, ali sam se nadala da su živi. Ovako nešto nisam mogla ni da zamislim - kaže nam Stojanka očiju punih suza.

 

Ubice dobro poznavale teren

 

Misterija ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca traje više od dve nedelje, a policija intenzivno traga za ubicama. Ispitano je više od sto ljudi, ali zvaničnih informacija o tome ko bi mogao biti egzekutor zasad nema.

Razne teorije se svakodnevno mogu čuti među Aleksinčanima, ali nema pravih informacija šta je bio motiv ovog svirepog zločina. Ono što je sigurno, a što se pokazalo kada su tela pronađena - ubistvo je bilo do detalja isplaniralo, u njemu je učestvovalo najmanje dvoje ljudi, koji su bili odlično upoznati sa terenom na kojem su izvršili zločin, zbog čega se pretpostavlja da je barem jedan od njih upravo iz Moravca.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

Sahrana porodice Đokić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju