BOMBAŠU PONOVO PRODUŽEN PRITVOR: Zemunac Đorđe M. (28) pojaviće se pred sudom 6. oktobra

LJ. P.

14. 09. 2021. u 20:41

ZEMUNCU Đorđu M. (28), kod koga je prilikom hapšenja 5. aprila u Novom Sadu pronađen kilogram eksploziva velike razorne moći, ponovo je produžen pritvor, i po tom rešenju može trajati do 13. novembra, a početak glavnog pretresa je zakazan za 6. oktobar.

БОМБАШУ ПОНОВО ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Земунац Ђорђе М. (28) појавиће се пред судом 6. октобра

Foto: V. N.

On se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenom se na teret stavlja da je, između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako civilima nije dozvoljeno da poseduju i nose to minsko eksplozivno sredstvo. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Đorđe M. je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku nadzorne kamere, u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta "bombaških" napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi u zgradu bez ikakvih problema, a posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Foto: PRivatna arhiva

Dalibor Bogdanović Boća

Prema nezvaničnim saznanjima, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Nije isključeno da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policiji prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefon oblepljen izolir-trakom iz kog su virile žice.

POTERNICA

ZA Daliborom Bogdanovićem (na slici) je raspisana poternica, jer se sa D. J. sumnjiči za teško ubistvo Uroša Stefanovića (27) od 2. septembra u Cankarevoj ulici u Novom Sadu i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Kako se obojica osumnjičenih nalaze u bekstvu, za njima je raspisana poternica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)