POTRAGA ZA BIVŠIM POLICAJCEM: Boća podstrekavao na pokušaj likvidacije Kovačevića, kada je brutalno ubijen Stefanović?

Lj. P. - Z. U.

08. 09. 2021. u 07:33

ZA bivšim policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom (43) raspisana je potraga, zbog sumnje da je organizovao i dvojicu svojih saučesnika, Danijela J. i još jednog muškarca, podstrekavao na ubistvo Gorana Kovačevića Goranca (47), pre nekoliko dana u Novom Sadu.

ПОТРАГА ЗА БИВШИМ ПОЛИЦАЈЦЕМ: Боћа подстрекавао на покушај ликвидације Ковачевића, када је брутално убијен Стефановић?

Foto: V. N.

U oružanom napadu, proteklog četvrtka uveče, Kovačević je lakše ranjen, dok je njegov telohranitelj Uroš Stefanović (27) brutalno likvidiran hicima u glavu.

Pripadnici MUP-a Srbije ubrzo posle zločina blokirali su ceo grad, a posle izvesnog vremena, pored kanala Dunav-Tisa-Dunav, u naselju Rumenka, pronađen je "pežo panter" (pikap), koji su koristili napadači. U automobilu su pronađeni brojni biološki tragovi, čak i krv, što je omogućilo brzu identifikaciju osumnjičenih.

Foto: PRivatna arhiva

Dalibor Bogdanović Boća

- Postoji sumnja da je Bogdanović podstrekavao i organizovao napad na Kovačevića - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - U tu svrhu je pre nekoliko meseci u Inđiji kupljen automobil. Ovaj bivši policajac je nekoliko puta poslednjih godina i sam bio meta plaćenika. Sumnjao je da mu smrt priprema, navodno, Kovačević. Ovog puta, navodno, odlučio je da krene prvi na njega. Ipak, šta je tačno uzrok svega ovoga znaće se posle sprovedene istrage.

Poslednji put Bogdanovićeva likvidacija sprečena je aprila ove godine, kada je na kućištu lifta, u ulazu njegove zgrade, skinuta "paklena naprava", koja je trebalo da bude aktivirana kada on uđe.

- Bogdanović je ostao invalid posle jednog oružanog napada, tada je i penzionisan u MUP-u Srbije, i uvek je koristio lift - navodi naš sagovornik. - Oni, koji su pripremali njegovo ubistvo to su vrlo dobro znali.

Policija je tada, na osnovu snimaka nadzornih kamera, identifikovala i uhapsila Đorđa M. (28) iz Zemuna, za koga se sumnjalo da je postavio, ali i posle izvesnog vremena skinuo eksploziv sa lifta. Navodno, "naprava" nije bila dobro povezana sa detonatorom.

Bio je ovo, bar koliko je javnosti poznato, četvrti pokušaj da se Bogdanović ubije. Prvi oružani napad dogodio se oktobra 2014. godine kada je, kako su mediji objavili, vođa navijačke grupe "Korida" Jovan Kecman u njega ispalio tri metka tokom provoda u centru Novog Sada. Bogdanović je tada pogođen u stomak, kuk i šaku, ali je uspeo da se oporavi.

Te večeri bio je u društvu koleginog sina Marka Markuša, koji je u to vreme bio na izdržavanju petogodišnje kazne zatvora zbog pokušaja ubistva, ali je tih dana bio na produženom vikendu. Markuš je, inače, bio sin čelnika novosadske policije Zorana Markuša, i ubijen je tri godine kasnije, u sačekuši ispred Hotela "Sajam" u Novom Sadu novembra 2017. godine.

Maja 2019. usledio je drugi napad na Bogdanovića. Ispod sedišta njegovog džipa podmetnuta je eksplozivna naprava, koja je aktivirana u trenutku dok je izlazio iz vozila. Tada je teško povređen i amputiran mu je deo leve noge. Oporavljao se nekoliko meseci, a onda ga je opet spasla policija. Januara ove godine u ulazu njegove zgrade zatečen je bicikl sa pričvršćenim mobilnim telefonom. Sumnjalo se da je na taj način trebalo da bude aktivirana eksplozivna naprava. Posle četvrtog napada, aprila ove godine, uhapšen je mladi Zemunac sa eksplozivom, nedaleko od Bogdanovićeve zgrade.

Foto: Youtube/Creative MMA

Uroš Stefanović

Ovaj bivši policajac, tokom raznih saslušanja zbog pokušaja njegovog ubistva, govorio je da ne zna ko mu radi o glavi i da nikada ništa sumnjivo nije primetio.

Kada i kako je došao u sukob sa Goranom Kovačevićem, teško je reći. Njih dvojica sela su na istu optuženičku klupu i to zbog otmice Gorana Cvijetića iz Budisave 22. maja 2017. Pored njih, tu su i Vladica Rakić, Nenad Stević i Božidar Bosnić. Sva petorica, međutim, tvrdila su da nije reč o kidnapovanju već o "građanskom hapšenju" i da su Cvijetića nameravali da predaju policiji.

Navodno, sumnjali su da je on ubio Teodoru Kaćanski novembra 2016, inače devojku Nenada Stevića, kao i za pokušaj ubistva Nika Uskokovića januara 2017. godine, zeta prvookrivljenog Gorana Kovačevića Goranca.

SNAJPER SE BRANI SA SLOBODE

U OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu juče su privedeni Slobodan Milutinović Snajper i njegova supruga Tamara. U opsežnoj akciji policije u nedelju na teritoriji Novog Sada, posle ubistva Uroša Stefanovića, prilikom pretresa više stanova i objekata, kod bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

Foto: Društvene mreže

Slobodan Milutinović Snajper

Tužilaštvo je za Milutinovića predložilo pritvor do 30 dana, ali je sudija za prethodni postupak, taj predlog odbio, pa će se u daljem postupku on i njegova supruga braniti sa slobode. U ovo tužilaštvo juče je priveden i Goran Nikolić, osumnjičen za neovlašćeno držanje droge. I on će se u daljem postupku braniti sa slobode, jer mu je tužilaštvo ukinulo zadržavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri