"VIDEO SAM KADA GA JE UDARIO SEKIROM": Na suđenju za ubistvo niškog biznismena Marko optužio brata

J. ĆOSIN

26. 08. 2021. u 22:00

MARKO M. (35), optužen da je sa rođenim bratom Nikolom M. (40) u hali firme "Min Kopeks" na Bulevaru 12. februar u Nišu, 8. oktobra prošle godine na svirep i podmukao način sa umišljajem usmrtio svog poslodavca Draška Ranđelovića (46) udarajući ga ušicama sekire i čekićem, juče je pred Višim sudom u Nišu rekao da je samo bio svedok ovog nemilog događaja.

ВИДЕО САМ КАДА ГА ЈЕ УДАРИО СЕКИРОМ: На суђењу за убиство нишког бизнисмена Марко оптужио брата

Foto J. Ćosin/arhiva

Za smrt biznismena, optužio je upravo starijeg brata. Nikola, sa druge strane, nije želeo da iznosi odbranu.

- Bili smo angažovani kod Draška na privremenim radovima - kazao je Marko.

- Sređivali smo halu u "Min Kopeksu". Toga jutra Draško je došao po nas oko sedam sati, izneli smo alat i počeli da radimo. Oko 14 sati napravili smo pauzu za ručak, Draško je doneo pljeskavice, ručali smo, a zatim nastavili posao. U jednom trenutku Nikola i Draško su se posvađali i Nikola ga je udario sekirom po glavi. Počeli su da se otimaju. Neko mi je rekao: "Ti se ne mešaj". Otrčao sam kući uplašen. Nikola je došao malo kasnije. Bio je nervozan i agresivan. Naredio mi je da odnesem neke stvari koje su bile u džaku i da ih bacim u Nišavu. Seo sam na motor i to sam i uradio. Kada sam došao kući, priznao mi je da je ubio Draška.

On je objasnio da je Draška znao kratko, ali da je njegov brat sa njim bio blizak. Nakon što je bacio stvari u reku na nagovor starijeg brata, kako je ispričao otišli su nazad do hale u kojoj je Draško ležao mrtav i pozvali policiju, pretvarajući se da ne znaju šta se dogodilo. Nekoliko dana kasnije braća su uhapšena.

Juče je ispitana i majka optuženih, Zorica.

- Moj suprug i deca radili su kod Draška - navela je ona.

- To je funkcionisalo dobro, dok Draško nije počeo da dolazi u našu kuću pijan i drogiran. Dolazio je i vikao na telefon, kad god uđe u našu kuću Nikola nam nije dozvoljavao da ulazimo kod njega u sobu. U poslednje vreme je Nikola bio pod pritiskom zbog Draška. Ja sam htela da prijavim to policiji, ali mi Nikola nije dozvolio. Rekao je:

"Nemoj mama zbog Markove dece".

REŠIO DA PROMENI PREZIME

JUČE je ispitana i supruga pokojnog Draška, Ana Vulić, koja je rekla da je Nikola radio sa njenim suprugom, ali da nije bio prijatelj porodice već samo radnik. Upitana je zbog čega je njen suprug menjao prezime, na šta je odgovorila da je to učinio zbog porodičnih odnosa, nakon što mu je majka preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna