POČELO SUĐENJE ZA NEOBIČNU OTMICU U LEŠTANAMA: Okrivljeni Nikola Jovanović trvdi da nikoga nije oteo i tukao

S. J. M.

17. 05. 2021. u 17:32

BEOGRAĐANIN Nikola Jovanović, kojem je danas počelo suđenje u Višem sudu, negirao je da je pre tri godine oteo, tukao, mučio i 21 dan držao zatvorenog u stanu u Leštanama poznanika Igora Mladenovskog, koji mu je dugovao novac.

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ЗА НЕОБИЧНУ ОТМИЦУ У ЛЕШТАНАМА: Окривљени Никола Јовановић трвди да никога није отео и тукао

Foto: Tanjug

On tvrdi da je oštećenom pomagao, jer ga je žena izbacila iz stana i dozvolio mu da bude u tom njegovom nezavršenom stanu.

- Igor je sve vreme imao telefon, laptop, ključ od stana, tu mu je dolazila supruga da razgovaraju, išao je na Zlatibor i svakog ponedeljka i petka se javljao u policijsku stanicu Mirijevo, jer je čekao ekstradiciju u Makedoniju, pošto je i tamo napravio neke probleme - ispričao je Jovanović, napomenuvši da je Mladenovski kasnije napustio stan, a da mu se nije javio i da ga je ostavio otključanog.

Jovanović je iznoseći odbranu ispričao da je Mladenovskog upoznao kao radnika Elektrodistribucije koji mu je obećao pomoć da dobije brojilo za struju u lokalu koji je zakupio, jer EDB nije htela da mu izda dozvolu, pošto je taj prostor bio u nelegalnom objektu na Banovom brdu.

OŠTEĆENI U MAKEDONIJI

OŠTEĆENI Igor Mladenovski nije došao na suđenje, jer sud ne uspeva da mu uruči poziv. On je navodno otišao u Makedniju u Kumanovo, a sud za sada ne uspeva da pronađe tamošnju adresu.

- Mladenovski je došao u odelu EDB, imao je legitimaciju, ušli smo na razgovor kod neke pravnice i ja sam sutradan dobio struju. Za to sam mu platio i bio veoma zahvalan. Više puta smo sedeli zajedno, jednom mi je tražio pozajmicu, dao sam mu i on je to vratio. Posle se pokazalo da mu je ta legitimacija bila falsifikovana i da uopšte nije radnik EDB, pa je i uhapšen zbog toga. Jednog dana je došao ispred moje zgrade sav uplakan i prebijen. Prevario je neke ljude iz Višnjičke banje. Uzeo im je novac, a nije obezbedio brojila. Rekao je da je pitanje života i smrti i tražio da mu pozajmim 10.000 evra. Nisam imao, ali je počeo još više da plače i govori da je mrtav čovek i da sam mu ja jedina šansa. Nevoljno sam mu dao moj automobil "touareg" da ga proda i namiri dug i on je to i uradio, a da meni za mesec dana vrati novac.

Jovanović je ispričao da mu je Mladenovski kasnije umesto para dao svoj "pežo 4007", koji je cenio 7.000 evra:

- Jednom me zvao da odem kod njega kući, jer mu žena plače na telefon da vidim šta se dešava. Otišao sam, a tamo su bili njen otac i brat i ispričali mi da im stalno dolaze ljudi, koje je Igor Mladenovski prevario i traže novac, da su oni pošteni i da žena hoće da se razvede. Otišao sam po njega na autobusku stanicu odakle me zvao i odvezao ga kući, da razgovara, a žena mu je već bila spakovala stvari da se iseli. Hteo sam da mu pomognem, pa sa ga odvezao u svoj nezavršeni stan u Leštanama, koji nije imao kupatilo, niti opremljenu kuhinju. Komšiji Branislavu sam rekao da je u problemima, izbacila ga žena iz stana, nema gde da spava i zamolio da mu dozvoli da koristi njegovo kupatilo. Inače, dok je tu boravio prevario je i Branislavovog tasta i uzeo mu novac da mu nešto završi.

Jovanović je kazao da su Mladenovskog zbog duga tražili izvesni Ćelo, Mićko i Debeli Slavko i zvali njega, jer je Mladenovski ženinom bratu rekao da svima, koji ga traže, daje Nikolin broj, a okolo je pričao da ima brata Nikolu sa Mirijeva koji ga štiti:

- Natovario mi je na vrat nepoznate ljude, kojima je dugovao novac. Izlaz iz problema Mlednovski je video u prodaji stana, što je i učinio i vratio dugove. Novac je nosio Ranko Stojanović, koji je poznavao te ljude, jer Mledenovski nije hteo da se sreće sa njima. Inače je sa tim Ćelom išao tri dana na Zlatibor da završe neki posao i to baš u periodu kad je tvrdio da je brutalno tučen i mučen u Leštanama. Sve je izmislio da bi bio žrtva i psihički i materijalno uništio nekoliko ljudi i porodica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)