PRESUDA KALINIĆU 6. APRILA - Glumac: Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude...

J. D. Lj.

30. 03. 2021. u 14:08

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je završeno suđenje glumcu Milanu Kaliniću, povodom optužbi da je učestovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali "Aleksandar Nikolić".

ПРЕСУДА КАЛИНИЋУ 6. АПРИЛА - Глумац: Верујем, цењени суде, да добро познајеш људе...

Foto: Ataimages

Presuda će biti izrečena sledećeg utorka, 6. aprila.

Na današnjem sudenju ispitani su svedoci odbrane reditelj Jug Radivojević i Živorad Anđelković, poznatiji kao Žika Pauk. Obojica su posvedočoli da je Kalinić razdvajao zavađene strane i da nije nikog udario.

Potom su usledile završne reči tužilaštva i odbrane. Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Kaliniću izrekne uslovnu osudu od 10 meseci zatvorske kazne, novčanu kaznu od 100.000 dinara i godinu dana zabrane prisustva utakmicama Crvene Zvezde.

Sa druge strane, Kalinić je ponovo negirao da je bilo koga udario, pa izrecitovao stihove pesme Đorda Balaševića iz pesme “Ne lomite mi bagrenje”.

- Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla jer ćud je ćud, a sud je sud...- naveo je Kalinić, obraćajući se postupajućem sudiji.

Zbog ovog incidenta, u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni na iste - uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

I Kalinića tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je navukao Krkoviću jaknu preko glave, a potom ga udario šakom u glavu, ali on to negira, tvrdeći da nikoga nije ni pokušao da udari, niti da je udario Krkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPRAVILA SEBI LAŽNU DIPLOMU MASTER PROFESORA PA KAŽNJENJA SA POLA MILIONA DINARA: Priznala krivicu za falsifikovanje