"NISAM NI BIO U BEOGRADU KAD JE BILO UBISTVO": Ovako se branio jedan od optuženih za ubistvo Blaža Đurovića

J.D.Lj.

10. 04. 2024. u 11:24

NISAM ni bio u Beogradu kad se dogodilo ubistvo, nego na KiM, što može da se proveri jer sam regularno prešao granicu i sa tim delom nemam nikakve veze.

НИСАМ НИ БИО У БЕОГРАДУ КАД ЈЕ БИЛО УБИСТВО: Овако се бранио један од оптужених за убиство Блажа Ђуровића

Foto: P. Mitić

Ovo je na današnjem suđenju rekao Darko Vesković, jedan od optuženih za ubistvo Blaža Đurovića, u martu 2018. u beogradskom naselju Dušanovac.

- Nakon toga, posle 16 dana, zajedno sa ocem, uz regularan pasoš, otišao sam u Hrvatsku - dalje je pojasnio Vesković. - Tamo sam godinama radio u jednoj dubrovačkoj firmi. Tamo su mi, uostalom, bili i žena i troje dece. Za mnom nije bila raspisana nikakva poternica, niti sam bio u bekstvu. Pa zar bih ugrozio ženu i decu? Zato molim sud da proveri ovo što govorim, dokumentaciju o graničnim prelazima i, uostalom, sasluša i potrebne svedoke.

U sud je danas, prvi put iz kućnog pritvora sa nanogvicom, došao u pratnji svog advokata i drugi optuženi Nemanja Ivanov. Njemu je prošlog meseca, posle više od 6 godina, ukinut zatvorski pritvor i zamenjen kućnim.

Trenutno je suđenje prekinuto, kako bi u kratkoj pauzi sud odlučio o nekim predlozima odbrane, a vezano za dalje vođenje postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave