APELACIONI SUD POTVRDIO PRESUDU ZA PALJENJE AUTOMOBILA U JAJINCIMA: Zatvor počiniocima od godinu i po, odnosno godinu i 2 meseca

J.D.Lj.

05. 04. 2024. u 15:29

APELACIONI sud u Beogradu potvrdio je presudu beogradskog Drugog osnovnog suda kojom je Goran Stakić osuđen na godinu i po dana zatvora, a Radan Petrović i Željko Stakić na po godinu i dva meseca zatvora zbog toga što su u novembru 2018. zapalili dva automobila bračnom paru u naselju Jajinci.

АПЕЛАЦИОНИ СУД ПОТВРДИО ПРЕСУДУ ЗА ПАЉЕЊЕ АУТОМОБИЛА У ЈАЈИНЦИМА: Затвор починиоцима од годину и по, односно годину и 2 месеца

FOTO: Arhiva novosti

U odluci Suda navodi se:

- Petrović je osuđen zbog toga što je 22. novembra 2018. požarom izazvao opasnost za više ljudi i napravio veliku štetu. Od njega je to prethodno tražio Goran Stakić, kako bi mu otpisao dug od 600 evra. Objasnio mu je na koju adresu treba da ode i da su u pitanju dva automobila koja su u dvorištu u Jajincima.

Petrović je dan ranije otišao do benzinske pumpte, kupio četiri litre benzina i sipao ih u plastičnu flašu.

- Automobilom se odvezao do Jajinaca, a potom ušao u dvorište porodične kuće Slađane i Ivana K., prišao automobilima "audi Q5" koji je bio u vlasništvu oštećene, polio prednje vetrobransko staklo benzinom, zapalio novinu i bacio je na staklo, a onda izvazvao požar i na "bmw X3", vlasništvo njenog supruga - dodaje se u presudi.

Vatra je osim dva automobila koja su potpuno izgorela zahvatila i fasadu kuće bračnog para, drvene grede i crep i to dok su supružnici bili u kući sa troje maloletne dece, a ukupna šteta koju su oštećeni pretrpeli veća je od 6,5 miliona dinara.

Željko Stakić, kako se navodi u istoj presudi Apelacionog suda osuđen je zato što je nekoliko meseci kasnije, u martu 2019. pozvao Slađanu K. i rekao joj da mu duguje pare i da će je zvati ponovo kako bi joj rekao gde treba da dođe.

- On joj je pripretio: "Bude li mi se nešto desilo, prećiće ti na drugi nivo!" i „Sledeći put bomba ide na kuću", aludirajući na dogadaj od 12. marta kada je u dvorištu porodične kuće oštećene bačena bomba.

Već 21. marta 2019. ponovo je pozvao oštećenu i to dok se ona nalazila u PU za grad Beograd, gde je prethodno prijavila pretnje, i pitao je da li može da mu nabavi novac do 10 sati i da mu doneses na pumpu, kao i da dođe sama, govoreći joj: „Niti ću ja videti tebe, niti ćeš ti videti mene!".

Nakon par minuta pozvao i rekao joj da uzme što više može novca, da ga donese u evrima. Tražio je od nje i da se zakune u decu da će doći sama, da ako mu da novac da više neće imati problema, ali ako ga "namesti" da će se „stvari nastaviti".

U prostorijama PU za grad Beograd obeležene su novčanice u iznosu od 1.200 evra koje su stavljene u kovertu i koje je Slađana odnela na pumpu, pod pratnjom policije.

- Kada je parkirala automobil Željko Stakić je pozvao telefonom i rekao da izađe iz automobila, što je ona i učinila - objašnjeno je u presudi. -Onda joj je u prvom trenutku govorio da to nije ona, te kada ga je oštećena ubedila da jeste, pitao ju je gde je novac. Tražio je da kovertu stavi u kesu, a kada je na pitanje koliko je novca donela, oštećena rekla 1.200 evra, okrivljeni je počeo da viče i da joj preti. Onda je prekinuo vezu, da bi je ponovo pozvao i pitao je za koliko može da spremi 50.000 evra. Kada mu je oštećena rekla da može za tri dana,Stakić joj je rekao da ih spremi za tri sata i da ga nazove za 3 minuta, te je u sledećem telefonskom razgovoru rekao da će ipak „da je proba" i za tih 1.200 evra. Objasnio joj je da će ostatak dati za 3 sata, a da novac koji ima od 1.200 evra baci kod znaka „Nis" kod Hitne pomoći na auto-putu,što je oštećena i učinila. Nakon što je Željko Stakić prišao mestu gde se nalazi novac i uzeo ga, uhapšen je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)